Βαθμολογία

Αυτοπυροβολήθηκε μετά την εντολή έξωσης

Τραγωδία χωρίς προηγούμενο είναι αυτή που συγκλονίζει τα Χανιά από το πρωί της Τετάρτης. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, απόστρατος συνταξιούχος δέχτηκε επίσκεψη από δύο δικαστικές επιμελήτριες, οι οποίες του επέδωσαν εντολή έξωσης λόγω οφειλών σε ενοίκια από το σπίτι όπου διέμενε στην οδό Παλαμά 16. Ο 74χρονος, ο οποίος τις υποδέχτηκε με τις πυτζάμες, ήταν ευγενέστατος και τους ζήτησε να του δώσουν «μισό λεπτό» ώστε να ντυθεί.

«Πήγε στην κρεβατοκάμαρα και οι κοπέλες τον περίμεναν στο σαλόνι. Τότε άκουσαν έναν πυροβολισμό. Έτρεξαν και τον βρήκαν αιμόφυρτο», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Ευθύμιος Πρεκετές. Ο 74χρονος είχε αυτοπυροβοληθεί στο στήθος.

«Αμέσως οι συναδέλφισσες κάλεσαν το ΕΚΑΒ και τον συνόδευσαν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων όπου ακόμη νοσηλεύεται. Ο ηλικιωμένος χρωστούσε ενοίκια αρκετών μηνών», λέει ο κ. Πρεκετές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ηλικιωμένος δέχτηκε τις δικαστικές επιμελήτριες χωρίς να αντιδράσει και όπως τόνισαν οι δύο γυναίκες «ήταν ιδιαίτερα ευγενικός». Ο 74χρονος νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχουν «πειραχτεί» ζωτικά όργανα.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται και οι δύο δικαστικές επιμελήτριες οι οποίες βρίσκονται ακόμη στο νοσοκομείο περιμένοντας την ενημέρωση από τους θεράποντες.

Πηγή: newpost.gr