Βαθμολογία

Με τη Microsoft διαπραγματεύεται η Ρεάλ Μαδρίτης

Σε συζητήσεις με τη Microsoft του Μπιλ Γκέιτς, βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να μετονομάσει την ιστορική έδρα της, το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», βαπτίζοντάς το με το όνομα του αμερικανικού κολοσσού της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου Φλορεντίνο Πέρεθ πρόσφατα παραδέχθηκε ότι οι Μαδριλένοι αναζητούσαν χορηγό για το μεγαλειώδες «Μπερναμπέου» το οποίο ανακαινίζεται και όπως όλα δείχνουν θα αναβαπτιστεί. Η Microsoft επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Εχουμε μια εξαιρετική σχέση με τη Ρεάλ και πρόσφατα υπογράψαμε μια συμφωνία με το ίδρυμά της», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Microsoft, Μαρία Γκαράνια, προσθέτοντας πως «προς το παρόν, συζητείται απλά η πιθανότατα μετονομασίας του γηπέδου».

Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του 1947, ως «Nuevo Estadio Chamartín» από τη συνοικία της Μαδρίτης όπου βρίσκεται, πήρε το όνομά του από τον ιστορικό πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης το 1955 και είναι το τρίτο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ευρώπης, μετά το θρυλικό «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου και το περίφημο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης.