Βαθμολογία

Χουσάμ Ναΐμ: Άφησα την Παλαιστίνη για ένα καλύτερο αύριο…

Η ραδιοφωνική εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, «Στα Δίχτυα της Λάρισας», που εκπέμπει μέσα από την συχνότητα του Best fm 93.9, φιλοξένησε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Κεραυνού Παραποτάμου, Χουσάμ Ναΐμ, που μίλησε σχετικά με την ομάδα του, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και τις διαφορές που παρουσιάζει το ποδόσφαιρο στην Παλαιστίνη με την Ελλάδα. Αναλυτικά η συζήτηση:

Μπορείς να μας πεις δυο λόγια, για το πώς συνδυάζεις τις σπουδές με το ποδόσφαιρο;

«Έχω 4 χρόνια στην Ελλάδα. Στην Παλαιστίνη, έχω παίξει σε ομάδα που ήταν Α’ Εθνική. Αποφάσισα, να φύγω από εκεί γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Πέρασα στην Ιατρική, αρχικά ήμουν στην Θεσσαλονίκη και μετά ήρθα εδώ. Έμαθα τα ελληνικά και επειδή είχα τρέλα με το ποδόσφαιρο συνέχισα. Ξεκίνησα από την Νίκη Νίκης και μετά πήρα την μεταγραφή».

Πως προέκυψε η απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα;

«Ο αδερφή μου ζούσε εδώ, ο πατέρας μου έχει σπουδάσει εδώ, αλλά κι εγώ είχα έρθει παλιότερα εκδρομή με το σχολείο και μου άρεσε πολύ».

Πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις αυτήν την απόφαση;

«Σίγουρα, ήταν πολύ δύσκολο. Ήμουν μακριά από τους δικούς μου και πρέπει να τα κάνω όλα μόνος μου. Να μάθω ελληνικά, να παλέψω και να προσπαθήσω. Πάλι καλά ήταν ο θείος μου εδώ και με βοήθησε λίγο».

Τι επίπεδο ποδοσφαίρου έχει η Παλαιστίνη;

«Υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές που είναι καλοί. Αλλά δεν έχουμε τις υποδομές για να εξελιχτούν. Καμιά ομάδα δεν έχει το δικό της γήπεδο. Υπάρχει εσωτερικό πρωτάθλημα στην Παλαιστίνη, που δεν είναι άσχημο, είναι αντίστοιχο με την Β’ Εθνική της Ελλάδας. Πιστεύω ότι άμα υπήρχαν τα χρήματα, θα ήταν καλύτερα».

Τι ακριβώς σπουδάζεις;

«Σπουδάζω Ιατρική, γιατί μου αρέσει, παράλληλα με το ποδόσφαιρο. Θέλω να πάρω το πτυχίο, να γίνω γιατρός και να γυρίσω πίσω στην χώρα μου και να βοηθήσω όσο μπορώ».

Πως ξεκίνησε η χρονιά για εσένα και την ομάδα σου;

«Ξεκινήσαμε καλά. Η ομάδα, είναι πρώτη φορά που αγωνίζεται σε αυτήν την κατηγορία. Θέλουμε να αποδείξουμε, ότι δεν βρεθήκαμε εδώ τυχαία. Προσπαθούμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Είστε ικανοποιημένοι μέχρι τώρα;

«Σίγουρα είμαστε σε καλή θέση, αλλά θα μπορούσαμε και το κάτι παραπάνω, από εκεί και πέρα, δεν είναι και νωρίς ακόμα για να κρίνουμε».

Πως είναι η συνεργασία με τον Ζήση Ζιάγκα;

«Ο κύριος Ζιάγκας, ήταν επαγγελματίας και είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς να συνεργαζόμαστε μαζί του, γιατί θα μάθουμε πως είναι να είσαι επαγγελματίας. Το κλίμα, είναι πάρα πολύ καλό».

Τι μπορεί η ομάδα να πετύχει φέτος;

«Πιστεύω ότι είμαστε μια ομάδα, που έχει μαζέψει πολλούς παίκτες από διάφορες κατηγορίες. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε την παραμονή, απλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο».

Μπορείς να συγκρίνεις την Α’ Ερασιτεχνική με την αντίστοιχη στην χώρα σου;

«Πιστεύω ότι είναι όπως η τρίτη κατηγορία στην χώρα μας. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο είναι».

Πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο;

«Σε όλους τους αγώνες. Όποτε έχει ματς, είναι λες κι έχει φεστιβάλ. Είναι η μοναδική διασκέδαση. Απλά έχουμε πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε γήπεδα, διότι κάθε τρεις εβδομάδες, τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν, καταστρέφουν και τα γήπεδα».

Παρακολουθείς γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Φυσικά, παρακολουθώ την ΑΕΛ. Πέρυσι σε κάθε ματς ήμουν στο γήπεδο. Πάω και σε ερασιτεχνικά παιχνίδια, στις ομάδες που παίζουν οι φίλοι μου και βλέπω».

Ξεχωρίζεις κάποια ομάδα από την Α’ ΕΠΣΛ;

«Ναι, ξεχωρίζω τον Παραπόταμο. Ήθελα να πάω από πέρυσι εκεί. Γνώριζα, τον κύριο Μπακατσή, τον κύριο Αβραμούλη. Περνάμε καλά εκεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το να περνάς καλά, είναι σημαντικό στην ομάδα».

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος στην Α’ ΕΠΣΛ;

«Είναι πολύ καλό και μου αρέσει που κι εσείς δίνετε φωνή σε αυτό και ασχολείστε με αυτό. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Είναι πολύ καλό αυτό».