Βαθμολογία

«Δεν με ενοχλεί καθόλου το πορνό»

Στον «Δον Ζουάν», την ταινία με την οποία κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο ηθοποιός Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και προβάλλεται αυτές τις ημέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους, η Σκάρλετ Γιόχανσον προσπαθεί να κόψει τις «κακές συνήθειες» του συντρόφου της. Ποιες; Το να βλέπει τόσο πολλές ροζ ταινίες ώστε να δημιουργεί εν τέλει πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, η 28χρονη ηθοποιός κάθε άλλο παρά πρόβλημα φαίνεται πως έχει με την πορνογραφία. Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Λα Βανγουάρδια», η Γιόχανσον εμφανίστηκε ιδιαίτερα άνετη απέναντι στις ταινίες ενηλίκων.

«Δεν κρίνω αυτό που ο κόσμος καταναλώνει. Θεωρώ ότι μπορούν να απολαύσουν τα πάντα με σύνεση. Δεν νομίζω ότι θα με ενοχλούσε αν ανακάλυπτα πως ο σύντροφός μου βλέπει πορνό, εκτός αν μάθαινα ότι το κάνει 47 φορές την ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ο πρωταγωνιστής αυτής της ταινίας, δεν θα είχα αμφιβολίες ότι έχει μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρότι η συμμετοχή της σε μια ταινία με έντονο το ερωτικό στοιχείο αναδεικνύει ακόμα μια φορά τη σεξουαλικότητα που αποθεώνουν τα ανδρικά κυρίως περιοδικά, η ίδια απορρίπτει την ταμπέλα της σέξι ηθοποιού.

«Μου αρέσει που συνεχίζουν να με βλέπουν με αυτόν τον τρόπο και προτιμώ να μην γκρινιάζω υπερβολικά γιατί θα με περάσουν για σνομπ. Ωστόσο, θα είναι καλύτερα όταν αφήσω όλο αυτό το στάδιο πίσω μου. Γνωρίζω ότι έτσι η εξωτερική μου εμφάνιση θα δημιουργούσε λιγότερες προσδοκίες, ιδίως όσον αφορά τα ρούχα που φοράω, το πώς φαίνομαι ή το πόσο ζυγίζω. Δεν με νοιάζει αν με ξεχάσουν, αυτό θα με έλκυε να κάνω τους ρόλους πιο ιδιαίτερους. Δεν θα με πείραζε να βρω περίπλοκους χαρακτήρες που συνήθως προορίζονται για ηθοποιούς δεύτερης διαλογής», δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα.

Ισως γι' αυτό, ο Γκόρντον Λέβιτ την άφησε ελεύθερη να δώσει τα δικά της στοιχεία στον χαρακτήρα που υποδύεται στην ταινία του. Παρότι ενθουσιάστηκε από την ελευθερία κινήσεων που είχε στον «Δον Ζουαν», η αγαπημένη της συνεργασία εξακολουθεί να είναι με τον Γούντι Αλεν, του οποίου έχει γίνει μούσα τα τελευταία χρόνια. «Φυσικά και θα συνεχίσω να δουλεύω μαζί του. Είμαι διατεθειμένη να κάνω ό,τι μου ζητά. Και αυτός το γνωρίζει. Αν χρειάζεται κάποιον να διαβάσει το σενάριο, θα είμαι εκεί. Μέχρι που μπορώ να αναλάβω το κέτερινγκ στα γυρίσματα ή να του κόψω τα μαλλιά», είπε με χιουμοριστική διάθεση.