Βαθμολογία

Το αποτέλεσμα και η εμφάνιση ειναι προϊόν της δουλειάς

«Για ακόμη μία Κυριακή να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου γι’ αυτό που έδειξαν σήμερα στο γήπεδο, να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε και πάλι στο Αλκαζάρ και χειροκρότησε και να δίνω τα συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω δύο φορές τους ποδοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι δεν συμμετείχαν. Τι εννοώ: Είναι αυτοί που – μέσα από τις προπονήσεις – κρατάνε την ομάδα στον ρυθμό που βλέπετε. Αυτοί που ποδοσφαιριστές που δεν συμμετέχουν - όσο άσχημα κι αν αισθάνονται γι’ αυτό – είναι εκείνοι που με το ρυθμό, τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα τους κρατάνε όλη την εβδομάδα την ομάδα που εσείς βλέπετε την Κυριακή στο γήπεδο.

Αναφορικά με τον αγώνα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είδαμε ότι η ομάδα των Γρεβενών μπήκε προσπαθώντας να μας πιέσει, αλλά είχαμε υπομονή από τα πρώτα λεπτά, συνοχή στις γραμμές και πολύ γρήγορα ήρθε αυτό που όλοι είδατε.

Επειδή όλη την εβδομάδα ακούω διάφορα περί αμυντικής λειτουργίας κι επειδή το ποδόσφαιρο εκτός από δουλειά μου είναι η ίδια μου η ζωή, ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι σήμερα στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε μόνο ένα χλιαρό σουτ κι άλλο ένα στο 80’ με την επέμβαση του Σικαλιά. Ενδεικτικά αναφέρω επίσης, ότι μέχρι πριν από το σημερινό παιχνίδι στο πρωτάθλημα τα κόρνερ ήταν 44-2. Αυτό ένα μικρό σχόλιο, γιατί καλό είναι να προβληματιζόμαστε όλοι για το καλύτερο. Όχι απλώς να προβληματιζόμαστε».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος στη συνέντευξη Τύπου του νικηφόρου αγώνα με τον Πυρσό στο Αλκαζάρ και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις:

-Σήμερα η ΑΕΛ έπαιζε με τη 2η ομάδα του ομίλου και όλοι είδαμε το αποτέλεσμα. Πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η ΑΕΛ, τι περισσότερο μπορούμε να δούμε από αυτή την ομάδα;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ είπα ότι δεν ζητάω χρόνο, ούτε ψάχνω για άλλοθι. Ήρθα για να δουλέψω. Δεν φοβάμαι κάτι κι αυτό δεν το είπα ούτε αλαζονικά, ούτε εγωιστικά. Απλά αυτό το δεν φοβάμαι αρχίζει σιγά-σιγά και φαίνεται διότι δουλεύουμε. Τι εννοώ: Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν δεδομένα και κάποιες φορές το απρόβλεπτο. Αυτό που βλέπετε κάθε Κυριακή, είναι προϊόν δουλειάς. Εγώ σε καμία περίπτωση – δεν το έκανα ποτέ, ούτε θα το κάνω – δεν θα μειώσω κάποια από τις άλλες ομάδες που είναι στον ίδιο όμιλο. Κάθε ομάδα έχει τη δική της ιστορία. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν μπορούμε να δώσουμε κι άλλα, αλλά το σίγουρο είναι ότι δουλεύουμε. Η δουλειά είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στην επόμενη μέρα».

-Θεωρείτε ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έκανε το καλύτερο φετινό 45λεπτο;

«Είναι το 7ο παιχνίδι που έχει δώσει και νομίζω ότι σε όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι. Ακόμη και στο πρώτο ματς του Κυπέλλου στην Ηγουμενίτσα, που δεν ήμασταν τόσο παραγωγικοί. Κάθε Κυριακή εισπράττω από τα παιδιά τη δουλειά τους και τον ιδρώτα τους. Προσωπικά κοιτάω το πώς κυλάει όλη την εβδομάδα και την Κυριακή ευχαριστιέμαι αυτό που βλέπω μέσα στο γήπεδο και ανήκει εξολοκλήρου στα παιδιά».

-Για τον Πιά υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;

«Έχω ξαναπεί ότι όταν φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας που χρειάζεται για να μπει στην ομάδα, θα μπει και θα τον δείτε έτσι όπως πρέπει να είναι. Είναι ξεκάθαρο. Θα σας πω ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργώ ως προπονητής: Ο Γιώργος ο Σαββίδης – ο ποίος μπήκε, αντικατέστησε τον Νεμπεγλέρα και τα πήγε μια χαρά – ένιωσε μια ενόχληση και τον έκανα αλλαγή για να τον προστατέψω, θεωρώντας ότι όταν προστατεύω έναν ποδοσφαιριστή, προστατεύω την ομάδα. Στις πρώτες μου δηλώσεις, στις 8 Σεπτεμβρίου, είχα πει ότι πάνω από την ομάδα δεν υπάρχει κανείς. Οπότε όταν θα είναι έτοιμος, θα τον δείτε  μέσα στο γήπεδο. Να συγχαρώ την ομάδα του Πυρσού για την αγωνιστική της παρουσία και να της ευχηθώ τα καλύτερα».

Σωτήρης Μαυροδήμος (Προπονητής Πυρσού Γρεβενών): «Είμαι προβληματισμένος σίγουρα από την εμφάνιση της ομάδας σήμερα αλλα θα πρέπει να σκεφτούμε οτι ο δικός μας στόχος για φέτος ειναι η παραμονή στην κατηγορία και όχι ο πρωταθλητισμός».