Βαθμολογία

Ανοικτά την Κυριακή τα μαγαζιά εν μέσω αντιδράσεων

Από μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επιβολή μέτρων ώστε να γεμίσουν τα ταμεία τους κράτους, στόχος που ποτέ όμως δεν επιτυγχάνεται, χωρίς να δίνεται σημασία στο γεγονός πως οι πολίτες έχουν προ πολλού περάσει τα οικονομικά τους όρια, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ουσιαστικά δεν εκπλήσσει κανέναν.

Θεωρώντας οι αρμόδιοι πως ανοίγοντας τα μαγαζιά την Κυριακή θα δώσουν ώθηση στην αγορά δείχνουν να μην καταλαβαίνουν πως οι καταναλωτές δεν έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις αγορές τους επειδή δεν έχουν χρόνο για ψώνια αλλά επειδή δεν έχουν χρήματα. Συνεπώς ουσιαστικά το να εφαρμόζεται το εν λόγω μέτρο το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς εργαζομένων, όπως έχει ήδη γίνει.

Στο πλαίσιο των εκπτώσεων λοιπόν από την 1η ως τις 9 Νοεμβρίου, την Κυριακή 3 του μήνα τα καταστήματα ανοίγουν κανονικά από τις 11 το πρωί καθώς παράλληλα εφαρμόζεται και το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό οι αντιδράσεις δεν λείπουν καθώς το 63% των εμπορικών συλλόγων εξέφρασε την αντίθεσή του προχωρώντας σε αποχή από το εν λόγω μέτρο, ενώ και οι εμποροϋπάλληλοι από την πλευρά τους έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας να τονίζει πως η απεργία γίνεται για να προστατευτεί η κυριακάτικη αργία που θεσπίστηκε το 1908.

Πηγή: a-sports.gr