Βαθμολογία

Ανάκληση αυτοκινήτων KIA

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων ΚΙΑ μοντέλο Sportage, τύπος SLe και μοντέλο Magentis τύπος MG εκτελούν η εταιρεία ΑΟΥΤΟΝΤΗΛ Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάκληση αφορά σε: α) 318 Sportage SLe, με ημερομηνία παραγωγής από 12 Μαρτίου 2010 έως και 19 Σεπτεμβρίου 2011 και β) 1 Magentis MG με ημερομηνία παραγωγής από 23 Μαΐου 2007 έως και 26 Απριλίου 2010.

Στα οχήματα αυτά ο διακόπτης φώτων φρένων ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, τα φώτα φρένων ενδέχεται είτε να μην ανάβουν, κατά το πάτημα του πεντάλ φρένων, είτε να παραμένουν αναμμένα, ακόμα και μετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων. Ανάλογα με το εξοπλισμό του αυτοκινήτου και εξαιτίας του παραπάνω συμπτώματος δύναται να επηρεάζεται η λειτουργία των παρακάτω συστημάτων: α) σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας (cruise control) αυτό να δυσλειτουργεί, β) σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να μην απεμπλέκεται ο επιλογέας από τη θέση Ρ (parking) και γ) σε αυτοκίνητα με σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας και να ανάβει η λυχνία «ESC OFF».

Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Σφακιανάκης AΕΒE, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών Suzuki μοντέλα GSXR 600, 750 και 1000.

Η ανάκληση αφορά 2.020 μοτοσικλέτες, που κατασκευάστηκαν από 03/12/2003 έως 20/6/2013, στις οποίες χρειάζεται να αντικατασταθεί η αντλία φρένων. Λόγω της ανεπαρκούς κατεργασίας του εμβόλου της αντλίας είναι πιθανό να δημιουργηθεί διάβρωση στο σημείο μεταξύ του εμβόλου και του ελατηρίου επαναφοράς της αντλίας. Σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις και κατόπιν μακροχρόνιας χρήσης, ο αναβάτης μπορεί να νιώσει μια «σπογγώδη» αίσθηση στη μανέτα του φρένου και να επηρεαστεί η δύναμη πέδησης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία ΑΟΥΤΟΝΤΗΛ Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210 5507215 και με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.

Πηγή: newpost.gr