Βαθμολογία

Ετοιμάζουν «απόβαση» στην Αθήνα

Έτοιμοι για νέο... Κιλελέρ είναι, όπως δηλώνουν, οι αγρότες όλης της χώρας, με αφορμή τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες μη αγροτικών ακινήτων σε ανακοίνωσή τους από την πρώτη στιγμή είχαν «στοχοποιήσει» την αγροτική ιδιοκτησία:

«Τα "σταυρό του μαρτυρίου" εξακολουθεί να αίρει η αστική ακίνητη ιδιοκτησία ενώ η συνεισφορά της καθαρά αγροτικής έχει προφανώς συμβολικό και μόνον χαρακτήρα», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ.

'Ενας ανάλογος «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει και εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, μεταξύ βουλευτών της περιφέρειας και συναδέλφων τους των μεγάλων αστικών κέντρων.

Η κίνηση των «ανταρτών» βουλευτών της ΝΔ που ζήτησαν – και εν μέρει πέτυχαν με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού- βελτιώσεις στη φορολόγηση αγροτικών ακινήτων, δεν τους έχει ικανοποιήσει και ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Είναι τουφεκιά στον αέρα. Το μόνο που ζητούν είναι μείωση των συντελεστών. Ενώ το αίτημα είναι ξεκάθαρα η μη φορολόγηση της αγροτικής γης.» λέει  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Μωραΐτης. «Δεν έχουμε ανάγκη από στήριξη. Εδώ χρειάζεται ρήξη», λέει ο Παύλος Αραμπατζής, εκπρόσωπος των αγροτών του Προμαχώνα.

Οι αγρότες της Καρδίτσας, με τη σειρά τους, χαρακτηρίζουν, μέσω του προέδρου τους Βαγγέλη Μπούτα «στημένο παιχνίδι» τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Στην Κρήτη, οι παραγωγοί δεν εμπιστεύονται ούτε τους βουλευτές που αντιδρούν με σθένος. «Έχουν κι οι ίδιοι καλλιέργειες, μόλις οι βελτιώσεις ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα θα μας εγκαταλείψουν», λέει ο Γιώργος Γωνιωτάκης που εκπροσωπεί τους αγρότες των Χανίων. Oπως αναφέρει «συζητάμε διάφορες προτάσεις για τη συνέχεια. Μία από αυτές είναι να ανέβουμε Αθήνα την ημέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο. Όχι όμως με τρακτέρ γιατί το κόστος είναι μεγάλο». Όλοι μαζί κάνουν λόγο για «καυτό» Νοέμβρη που θα τους βρει στα μπλόκα.

Πηγή: newpost.gr