Βαθμολογία

Γιώργος Φατούρας: Να τερματίσουμε πρώτοι!

Ο Φαλανιακός, συνεχίζει να οδηγάει την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ. Έτσι, η ραδιοφωνική εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, «Στα Δίχτυα της Λάρισας», που εκπέμπει μέσα από την συχνότητα του Best fm 93.9, φιλοξένησε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Γιώργο Φατούρα, που μίλησε σχετικά με την ομάδα αλλά και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Αναλυτικά η συζήτηση:

Η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής και είναι πρώτη. Πως καταφέρατε να φτάσετε ως εδώ;
«Ο καθένας κάνει ότι μπορεί στην ομάδα. Έχουμε ένα καλό σύνολο και έναν καλό προπονητή τον κύριο Παραφέστα που είναι γνωστός σε όλους. Ελπίζουμε να τερματίσουμε πρώτοι. Η ομάδα έχει περισσότερη εμπειρία και έχουμε δεθεί πιο πολύ. Κρατάμε ένα σύνολο με πολλούς πιτσιρικάδες αλλά και έμπειρους παίκτες. Ο καθένας προσπαθεί να δώσει ότι καλύτερο».

Υπάρχει ξεκάθαρος στόχος για την ομάδα;
«Κάθε χρόνο, ξεκινάμε με σκοπό να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Προς το παρόν είμαστε πρώτοι, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Μακάρι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά, να λείπουν οι τραυματισμοί και να τερματίσουμε πρώτοι».

Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;
«Θέλω να αγωνιστώ σε όσο πιο υψηλό επίπεδο γίνεται. Δουλεύω πολύ σκληρά, με έναν πολύ καλό προπονητή. Θέλω να αγωνιστώ στην ομάδα της πόλης μου, την ΑΕΛ και να πετύχω αρκετά πράματα».

Πόσο σημαντική βοήθεια, δίνει ο κύριος Παραφέστας σε εσάς;
«Η βοήθεια του Τάκη Παραφέστα, είναι απίστευτη. Έχω μάθει κοντά του, πράματα που δεν ήξερα μέχρι πριν δυο χρόνια. Τον ευχαριστώ πολύ και θα ήθελα να συνεχιστεί αυτήν η συνεργασία όσο πιο πολύ γίνεται».

Πες μας δυο λόγια για τη δουλειά που γίνεται στον Φαλανιακό και τις εγκαταστάσεις
«Υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις και η διοίκηση βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Ο χώρος στο γήπεδο είναι πολύ όμορφος και μπορούμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Είναι σημαντικό το ότι στις προπονήσεις έρχονται όλοι οι ποδοσφαιριστές και υπάρχει όρεξη. Είναι ευχάριστο το κλίμα μεταξύ μας».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την συνεργασία με τον κύριο Παραφέστα;
«Είναι αυστηρός και απαιτητικός. Αυτό τον χαρακτηρίζει. Θέλει ο καθένας μας να δίνει ότι μπορεί μέσα στο παιχνίδι και να προσπαθεί. Καλό είναι και το γεγονός, ότι θέλει να είναι πρωτοπόρος».

Την επόμενη αγωνιστική παίζετε με το Μακρυχώρι εκτός έδρας. Πως βλέπεις το επερχόμενο παιχνίδι;
«Εμείς θέλουμε σε κάθε ματς να δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο και να παίξουμε μπάλα. Από εκεί και πέρα θα έρθει και το αποτέλεσμα».

Η Φαλάνη, είναι κωμόπολη και έχει δύο ομάδες. Πως είναι το κλίμα μεταξύ σας;
«Είναι πολύ καλό το κλίμα. Είμαστε όλοι στο ίδιο χωριό. Δεν υπάρχουν προστριβές. Μπορεί να κάτσουμε με τα παιδιά και για να πιούμε καφέ και να κάνουμε και παρέα. Το να καθόμαστε και να μαλώνουμε είναι ανούσιο, δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Το κλίμα είναι καλό και έτσι πρέπει να είναι».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ;
«Αν το συγκρίνουμε με το περσινό, φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό, γιατί πέρυσι υπήρχε ένα φαβορί, η Τερψιθέα και το απέδειξε. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική».

Παίζει ρόλο το πρόγραμμα;
«Το πρόγραμμα σίγουρα παίζει ρόλο. Από εκεί και πέρα, κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Εμείς θέλουμε σε κάθε ματς να είμαστε καλοί και να παίρνουμε τα αποτελέσματα».

Ποιες οι σχέσεις με τον κόσμο;
«Εμείς θέλουμε σε κάθε αγώνα να δείχνουμε ότι έχουμε καλή ομάδα και δυνατή. Μας βοηθάν κι αυτοί πάρα πολύ από την πλευρά τους, με την στήριξη που μας δίνουν».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
«Η σκληρή δουλειά. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με όρεξη και διάθεση. Δουλεύουμε πάρα πολύ και ο κύριος Παραφέστας μας δείχνει πράματα σε κάθε προπόνηση και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

Από το φετινό ρόστερ, πόσοι ήταν πέρσι στην ομάδα;
«Οι περισσότεροι. Κάναμε τρεις προσθήκες μόνο».

Πιστεύεις ότι φέτος έχει ωριμάσει περισσότερο η ιδέα ότι μπορείτε το κάτι παραπάνω;
«Φυσικά και έχει ωριμάσει, γιατί είμαστε το ίδιο σύνολο με πέρσι. Έχουμε δεθεί πολύ και αυτό μας βοηθάει αρκετά».

Υπάρχει κάποια ή κάποιες ομάδες που μπορούν να σας κάνουν ζημιά;
«Υπάρχουν τέτοιες ομάδες. Όπως η Δήμητρα Γιάννουλης, ο Ηρακλής Χάλκης αλλά και άλλες, που είναι αρκετά δυνατές».

Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει μια ομάδα να ξεχωρίσει;
«Η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητα, πιστεύω ότι μπορούν να οδηγήσουν μια ομάδα στο να πάρει το πρωτάθλημα».

Πως βλέπεις το επίπεδο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;
«Το Α’ τοπικό, για πολλά χρόνια, ήταν υποτιμητική κατηγορία. Εύχομαι να εξελιχθεί, να ανέβει επίπεδο και να βοηθήσει νεαρούς παίκτες. Υπάρχει περιθώριο να βοηθηθούν ποδοσφαιριστές σε αυτήν την κατηγορία».

Προέρχεσαι από μια οικογένεια που είναι ποδοσφαιρική. Πως αισθάνεσαι όταν παίζεις αντίπαλος με τον αδερφό σου;
«Ο καθένας κοιτάει την ομάδα του. Μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχει συγγένεια. Μετά το ματς, πάμε σπίτι και πειραζόμαστε. Φυσιολογικό είναι αυτό. Πέρυσι, που παίξαμε αντιμέτωποι, δυστυχώς χάσαμε».

Περιμένεις να ανελιχθείς από τον Φαλανιακό;
«Φυσικά. Ο Φαλανιακός έχει βγάλει πολλά ταλέντα. Πιστεύω ότι μέσα από την δουλειά και την συνεργασία με τον κύριο Παραφέστα θα καταφέρω να κάνω κάτι καλό».

Πες μας την γνώμη σου και για την Γ’ Εθνική
«Έχω παρακολουθήσει ομάδες της Γ’ Εθνικής και έχω δει αρκετούς νεαρούς παίκτες του Νομού μας που αγωνίζονται εκεί. Αυτό είναι ικανοποιητικό. Δείχνει ότι υπάρχει ταλέντο στον Νομό μας».