Βαθμολογία

Εκτός ΕΟΠΥΥ τέθηκαν 59 γιατροί

Με απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ διακόπτονται για διάστημα τεσσάρων μηνών οι 59 ιατρών, οι οποίοι κατηγορούνται από το υπουργείο Υγείας για «προκλητή ζήτηση και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση».
«Πρόκειται για ένα μέρος από τους ογδόντα επτά ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας.
Σε μια άλλη εξέλιξη στο χώρο της Υγείας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών να ανακαλέσουν την απόφαση για επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ.
«Θέλω με ψυχραιμία να τους καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Υγείας ελπίζει ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχει εγκαινιάσει, θα βρεθεί λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν [...] Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του» καταλήγει η δήλωση του υπουργού.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ