Βαθμολογία

Ρούσεβα: «Θέλω πίσω το παιδί μου»

Τη δική της ιστορία παρουσίασε στο κοινό της Βουλγαρίας η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, Σάσα Ρούσεβα, η οποία εμφανίστηκε μαζί με τον άνδρα της Ατανάς και με τρία από τα παιδιά της το βράδυ της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή του γνωστού Βούλγαρου δημοσιογράφου Μάρτιν Καρμπόφσκι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Σάσα Ρούσεβα, μετέβη για δουλειά στην Ελλάδα το 2008 μαζί με τον άνδρα της και χωρίς να ξέρει ότι ήταν έγκυος. Υποστήριξε μάλιστα ότι δούλευαν στην περιοχή της Λαμίας στα χωράφια.

Την φροντίδα των υπόλοιπων παιδιών της στο «μαχαλά» των Ρομά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, Νικολάεβο, είχε αναλάβει η μία από τις δύο μεγαλύτερες κόρες της οικογένειας. Έτσι συνεχίστηκαν τα πράγματα επί επτά μήνες, στη διάρκεια των οποίων η Σάσα Ρούσεβα είχε μαζί της τη νεογέννητη κόρη της, όπως είπε. «Τότε όμως η κόρη μου έφυγε με άνδρα, τα παιδιά είχαν μείνει μόνα ενώ εγώ ήμουν άνεργη και δεν είχα καθόλου λεφτά να τους στείλω», υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας ότι «τότε ήρθε μια ξανθιά γυναίκα, μου είπε να αφήσω το παιδί και υποσχέθηκε να το φροντίζει όπως εγώ μέχρι να μαζέψω χρήματα και να έρθω να το πάρω. Εγώ την εμπιστεύτηκα επειδή φαινόταν πολύ καλή και της άφησα το μωρό» πρόσθεσε η Σάσα Ρούσεβα.

Σε ερώτηση αν έχει τα στοιχεία αυτής της γυναίκας, η Ρούσεβα απάντησε ότι δεν τα θυμάται, επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Καρμπόφσκι γιατί δεν επικοινώνησε μαζί της στη συνέχεια, η κα Ρούσεβα είπε, ότι η μυστηριώδης ξανθιά δεν απαντούσε στο κινητό τηλέφωνο της. Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα επειδή γέννησε στη συνέχεια άλλα δύο παιδιά ενώ δεν είχε ούτε τα χρήματα για να το κάνει.

Στην ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία, υποστήριξε ότι δεν το έκανε, επειδή δεν είχε ούτε ληξιαρχική πράξη, ούτε άλλα έγγραφα που να τεκμηριώνουν τη σχέση της με το παιδί.

Στην αναφορά του παρουσιαστή Καρμπόφσκι για τις αποκαλύψεις στην Ελλάδα, που παρουσιάζουν την προαναφερόμενη «ξανθιά γυναίκα» ως μεσάζοντα κυκλώματος εμπορίας βρεφών που πλήρωσε για τη Μαρία 400 ευρώ στη μητέρα της και προσπάθησε μετά να δώσει το παιδί για υιοθεσία σε επιχειρηματία της Λάρισας, αλλά εκείνος το επέστρεψε όταν φάνηκε πως έχει πρόβλημα όρασης η Σάσα Ρούσεβα αρνήθηκε και πάλι επίμονα ότι πληρώθηκε για το παιδί της.

«Αν είχα πάρει λεφτά, θα ζούσαμε έτσι όπως ζούμε τώρα; Αν είχα λεφτά, θα είχα κρεβάτι, θα είχα σεντόνια, θα είχα πάπλωμα, θα είχα κουζίνα. Δεν θα πεινάγαμε, όπως πεινάμε τώρα» είπε η γυναίκα.

Ερωτηθείσα μάλιστα γιατί θέλει τώρα πίσω το παιδί, η μητέρα ξέσπασε: «Με ξεγέλασε μια κακιά γυναίκα και της άφησα να μου το πάρει το παιδί. Το μετανιώνω πικρά αυτό το λάθος μου και πονάει η ψυχή μου τέσσερα χρόνια τώρα. Το θέλω πίσω το παιδί μου. Εγώ το γέννησα, κανένας άλλος. Ξέρεις πως ράγισε η καρδιά μου, όταν το είδα στην τηλεόραση να χορεύει τσιφτετέλι, να ζητιανεύει με τα χεράκια του κατάμαυρα από τη βρωμιά. Πήγα να τρελαθώ, τέσσερις μέρες τώρα ούτε μπουκιά ψωμί δεν μπορώ να βάλω στο στόμα μου. Μπορεί να είμαι πάμφτωχη, να μην έχω ρούχο να φορέσω, αλλά ποτέ δεν άφησα κανένα παιδί μου να ζητιανεύει στη Βουλγαρία. Ούτε να κλαίει από την πείνα, επειδή δεν έχει ψωμί να φάει».

Η μητέρα απέρριψε εξίσου κατηγορηματικά την υποθετική ερώτηση του Βούλγαρου δημοσιογράφου, ότι «ίσως για τη Μαρία να είναι καλύτερα να μείνει στην Ελλάδα και να δοθεί για υιοθεσία εκεί επειδή θα ζει πολύ καλύτερα σε κάποια πλούσια οικογένεια».

«Δεν με νοιάζει αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί. Δικό μου παιδί είναι και το θέλω κοντά μου. Το΄χω στην καρδιά μου και θα το έχω όσο ζω», φώναξε η Σάσα Ρούσεβα.

Πηγή: AMΠE