Βαθμολογία

Οι Έλληνες τόριξαν στο ποδήλατο

Οι πωλήσεις των ποδηλάτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις των αυτοκινήτων στις χώρες μέλη του ευρώ, εκτός από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τα στοιχεία η αύξηση των πωλήσεων των ποδηλάτων δείχνει πως δεν είναι κάτι που θα αλλάξει σύντομα, αφού εκτός από την οικονομική κρίση που έπαιξε τον ρόλο της, φαίνεται πως έχει αλλάξει και ο τρόπος κατά τον οποίο οι Ευρωπαίοι αρέσκονται να μετακινούνται.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η Ελλάδα είναι δεύτερη στη διαφορά πωλήσεων αυτοκινήτων και ποδηλάτων αφού πουλήθηκαν 320.000 ποδήλατα για μόλις 58.000 αυτοκίνητα.

Πάντως η Λιθουανία που βλέπει τις πωλήσεις ποδηλάτων να ξεπερνούν σχεδόν κατά εννέα φορές αυτές των αυτοκινήτων, "τρέχει" με ανάπτυξη 3,6%, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι οι Ευρωπαίοι τείνουν να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησής τους και το αυτοκίνητο δεν είναι πια "όνειρο" για τους νέους.

Στις ανεπτυγμένες χώρες την δεκαετία του '50 ο αριθμός των οδηγών αυτοκινήτων και των μιλίων που διάνυαν με το αυτοκίνητό τους αυξανόταν, επειδή οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου το χρησιμοποιούσαν όλο και περισσότερο για τις μετακινήσεις τους, όμως μετά την οικονομική κρίση, όλα έδειξαν να αλλάζουν. Στις ΗΠΑ τα διανυόμενα μίλια ανά οδηγό με το αυτοκίνητό άρχισαν να μειώνονται ήδη από το 2004 αλλά και τα διανυόμενα μίλια ανά οδηγό ποδηλάτου άρχισαν να υποχωρούν από το 2007, αφού στις ΗΠΑ υπάρχει μία στροφή των νέων προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: newmoney.gr