Βαθμολογία

Στην Κύπρο ζει ο Μπεν με οικογένεια Ρομά; (Video)

Αναθερμάνθηκαν οι έρευνες για τον Βρετανό Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια στην Κω, με την εμπλοκή τώρα και της Κύπρου. Eνα βίντεο που τράβηξε το περασμένο Πάσχα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κω στη Λεμεσό, έφερε τις έρευνες στην Κύπρο.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο μετά την περίπτωση της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε σε οικογένεια Ρομά στην Ελλάδα. Επειδή υπήρχαν από της εξαφάνισης του μικρού Μπεν πληροφορίες ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονταν τσιγγάνοι, τώρα που η Σκότλαντ Γιάρντ έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσο για το πώς θα ήταν ο Μπεν σήμερα, ο πρόεδρος των δικηγόρων της Κω Παναγιώτης Αβρίθης έδωσε υλικό από εκκλησία της Λεμεσού στο οποίο απεικονίζονται τέσσερις αθίγγανοι και φαίνεται μεταξύ αυτών ένα καστανόξανθο αγόρι με καταγάλανα μάτια ηλικίας από 20 έως 25 ετών, το οποίο μοιάζει εκπληκτικά στον αγνοούμενο Μπεν.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, πρόκειται για την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό. 'Eχουν γίνει ήδη ορισμένες έρευνες στη βάση φωτογραφιών που στάληκαν από την Ελλάδα και γίνεται επεξεργασία ενός βίντεο. Αθίγγανοι υπάρχουν στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό και ένας μεγάλος αριθμός στο Παραλίμνι. Αρκετοί όμως από αυτούς έχουν ήδη εγκαταλείψει την Κύπρο προς διάφορες χώρες.
 
Τώρα αστυνομικοί με το σκίτσο του Μπεν και τις φωτογραφίες που στάλθηκαν από την Ελλάδα θα ερευνήσουν τους δύο καταυλισμούς στην Κύπρο στην προσπάθεια να εξακριβωθεί κατά πόσον πρόκειται για τον Βρετανό αγνοούμενο. Όπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, το συγκεκριμένο αγόρι διέμενε στη Λεμεσό σε χώρο που έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός έφτασε στην Κύπρο από την Ελλάδα, πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να αποφύγει την έκτιση θητείας στον στρατό.

Για το θέμα η κυπριακή Αστυνομία έλαβε μήνυμα από την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητείται να εξεταστούν οι πληροφορίες ότι ο Μπεν είναι πιθανόν να βρίσκεται στην Κύπρο.

">http://