Βαθμολογία

Μουντιάλ με 40 ομάδες προτείνει ο Πλατινί

Tη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη συμμετοχή 40 ομάδων πρόκειται να προτείνει ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση του 2018, σύμφωνα με δήλωσή του στους «Times» του Λονδίνου.

Ο «ισχυρός άνδρας» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στοχεύει στη συμμετοχή περισσότερων εκπροσώπων από τις ηπείρους της Αφρικής και της Ασίας, για να μη χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των ευρωπαϊκών ομάδων.

Η δήλωση Πλατινί ακολουθεί την παραδοχή του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, που μόλις πριν από μερικές ημέρες είχε πει ότι Ασία και Αφρική πρέπει να έχουν μεγαλύτερη εκπροσώπηση, στοχεύοντας ενδεχομένως και στις επόμενες εκλογές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, οπότε ο Γάλλος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο παρά να σηκώσει το «γάντι».

«Συμφωνώ με τον κ. Μπλάτερ πως χρειαζόμαστε περισσότερες ομάδες από την Αφρική και την Ασία αλλά αντί να αφαιρέσουμε από την Ευρώπη για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των χωρών που θα συμμετέχουν στην τελική φάση σε 40. Μπορούμε να προσθέσουμε δύο ομάδες από την Αφρική, δύο από την Ασία, δύο από την Αμερική, μία από την Ωκεανία και μία από την Ευρώπη», ήταν η δήλωση του Πλατινί.