Βαθμολογία

Το CNN στη Βουλγαρία για τη Μαρία

Στο χωριό της μικρής «Στάνκα» όπως σκόπευε να βαφτίσει τη Μαρία η Βουλγάρα μητέρα της, βρέθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN και έκανε εκτενές ρεπορτάζ για τη ζωή στο χωριό των Ρομά.

Το Νικολάεβο είναι ένα μισοερειπωμένο χωριό στη Βουλγαρία με σπίτια χτισμένα με άχυρα και λάσπη όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ του CNN, στο οποίο η Μαρία θα μεγάλωνε αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως όλοι μάθαμε τις τελευταίες μέρες.

Η Σάσκα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεφ, οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας, ζουν πουλώντας βότανα που μαζεύουν από το δάσος αλλά και από την ανακύκλωση απορριμάτων μετάλλων ενώ σύμφωνα με κάποιους γείτονες παίρνουν κάποια επιδόματα για την πολυμελή οικογένεια τους που όμως δεν αρκούν.

Η βιολογική οικογένεια της Μαρίας ζει σε ένα σπίτι που έχει όλο κι όλο ένα δωμάτιο, φτιαγμένο από τα ίδια λασπότουβλα όπως και το υπόλοιπο χωριό. Οι τοίχοι είναι ασβεστωμένοι και μόνο ένα από τα παράθυρα είναι καλυμμένο με τζάμι, τα υπόλοιπα φράσσονται με κομμάτια πλαστικού. Οι κάτοικοι του Νικολάεβο παραπονούνται πως όταν βρέχει τα σπίτια πλημμυρίζουν και οι τοίχοι μουλιάζουν από την υγρασία.