Βαθμολογία

Νίκη στο ντέρμπι και μόνη δεύτερη η Δήμητρα Γιάννουλης

Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη μεγάλη τοπική κατηγορία με αντιπάλους τη γηπεδούχο Δήμητρα Γιάννουλης και το φιλοξενούμενο Ηρακλή Χάλκης, με βάσει το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα (2-1) και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, ξεχώρισε τον 2ο μέχρι στιγμής, στην κούρσα διεκδίκησης του τίτλου, από τον 3ο καθώς οι 2 ομάδες ισοβαθμούσαν πριν την αναμέτρηση με 17 βαθμούς στη 2η θέση. Εξακολουθώντας λοιπόν να είναι πρώτος ο Φαλανιακός με 23 βαθμούς (μετά τη νέα εκτός έδρας νίκη επί του ΠΟΕ), η Γιάννουλη έμεινε μόνη 2η με 20 βαθμούς, 3ος ο Ηρακλής Χάλκης με 17, μοιραζόμενοι την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα οι Μελιβοία, Ηρακλής Λάρισας και Νίκαια, έχοντας η κάθε ομάδα από 16 βαθμούς.  

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Η αναμέτρηση στη Γιάννουλη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα όσον αφορά την ποιότητα του παιχνιδιού, από 2 ομάδες που έχουν σαφώς την ικανότητα να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Οι αντίπαλοι μπήκαν με νωθρότητα και ήταν αρκετά συγκρατημένοι στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, χωρίς να κάνουν τη φάση ένθεν κακείθεν που θα απειλούσε τους τερματοφύλακες και από τις 2 πλευρές. Οι γηπεδούχοι είχαν μια κάποια υπεροχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό ήλθε στο ημίωρο της συνάντησης με το πρώτο γκολ που πέτυχε η Δήμητρα και επαναλήφθηκε  λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς οι παίχτες της Γιάννουλης σημείωσαν και 2ο τέρμα.

Στην επανάληψη παίχθηκε καλύτερο ποδόσφαιρο και από τις 2 ομάδες με τους μεν γηπεδούχους να είναι πιο ουσιαστικοί, καθώς φαίνονταν πως απέβαλλαν το άγχος του πρώτου μέρους, τους δε φιλοξενούμενους, μη έχοντας να χάσουν κάτι περισσότερο, να ανοίγονται σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και να προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, μειώνοντας σε 2-1 ένα 10λεπτο πριν από τη λήξη της συνάντησης.

Οι φάσεις που ξεχώρισαν και τα γκολ της αναμέτρησης:

30΄: από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κοταρέλας, κέρδισε την κεφαλιά ο Εμμανουήλ και βρίσκοντας η μπάλα σε σώματα αμυντικών, κατέληξε πάλι σε κόρνερ.

31΄: το νέο κόρνερ εκτέλεσε ο Γεωργούλας και μπαίνοντας στη φάση ο επερχόμενος Μανάκας, άνοιξε με κοντινό πλασέ το σκορ (1-0) για λογαριασμό της Γιάννουλης.

44΄: σημειώθηκε ανατροπή στην περιοχή των φιλοξενουμένων από τον Πρίφτη στον επιτιθέμενο Σπανό. Ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση ως πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε επιτυχώς ο Πατσιωτός, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του (2-0).

51΄: από κόρνερ που εκτέλεσε παίχτης της Χάλκης, ο Τσιλιάκος Ιωάν. κέρδισε κεφαλιά, απειλώντας τον Γκικούδη.

61΄: ο Φαρμακάς απέκρουσε σε κόρνερ κοντινό σουτ του Σπανού.

64΄: σουτ του Πατσιωτού μέσα στην περιοχή της Χάλκης αποκρούστηκε από πόδια αμυντικού κοντά στη γραμμή του τέρματος.

78΄: σε αντεπίθεση του Ηρακλή, ο Τσιλιάκος Άγγ. έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχειρώντας φάλτσο σουτ μέσα από την περιοχή της Δήμητρας, ξεγέλασε τον Γκικούδη, μειώνοντας σε 2-1.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ Βλιώρας, Νατσιούλας και Καρακώστας.

Το παιχνίδι στη Γιάννουλη παρακολούθησαν περισσότερα από 150 άτομα μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης Γ. Πακάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζ. Γρηγορίου καθώς και οι διοικητικοί της Ένωσης Μητροδήμος, Λεωνιδάκης και Σκάρλος, ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας Γ. Φιλίππου και επίσης πολλοί προπονητές και ποδοσφαιριστές άλλων σωματείων, που δεν αγωνίζονταν το συγκεκριμένο απόγευμα.

Ο τεχνικός του Ηρακλή Χάλκης Νίκος Ανδρέου, εκτίοντας την τελευταία αγωνιστική της ποινής του, παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα, καθοδηγώντας από μακριά τους παίχτες του.  

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης) : Γκικούδης, Φατούρας, Μπαρούτας (70΄ Τέγος), Γκαλγκανόπουλος, Εμμανουήλ (41΄ λ.τ. Μπαλωμένος), Θώμος, Γεωργούλας, Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Σπανός (90+3΄ Δαούλας).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (Ν. Ανδρέου) : Φαρμακάς, Καφφές (46΄ Τσίρκας), Γουργιώτης, Πρίφτης (46΄ Δημόπουλος), Αλμυρούλης, Παπαδημητρίου, Τσιλιάκος ΄Αγγ., Βογιατζής, Ρέψης, Τσιλιάκος Ιωάν.(71΄ Μάνης), Βογιατζής.