Βαθμολογία

Τουριστική «ανάσα» στη λίμνη Πλαστήρα

Η αργία της Δευτέρας, ο πολύ καλός καιρός που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και οι πολύ καλές προσφορές στις τιμές των δωματίων σε ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής της λίμνης Πλαστήρα, δελέασαν πολλούς ώστε να αποφασίσουν να εκδράμουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στο Νομό Καρδίτσας.

Έτσι λοιπόν τα περισσότερα καταλύματα στη Λίμνη Πλαστήρα καταγράφουν πληρότητες που παρόμοιες είχαν αρκετό καιρό να δουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ και στην περιοχή της Ρεντίνας τα λειτουργούντα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, με κρατήσεις που έγιναν εδώ και πάρα πολύ καιρό, λόγω της 7ης Γιορτής Τσίπουρου που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Κάπως έτσι οι επαγγελματίες του τουρισμού και επιχειρήσεων που κινούνται γύρω απ' αυτόν, προσδοκούν μια γερή «ανάσα» απ' τους επισκέπτες που άρχισαν να καταφθάνουν στην περιοχή μας από το βράδυ της Παρασκευής, για να περάσουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Η κατάσταση φυσικά δε σώζεται για τους ξενοδόχους με δύο ή τρεις ημέρες πληρότητας, όμως μέσα στην «άνυδρη» εποχή όλα είναι υπολογίσιμα!

Μέτρα από ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης θέτει σε ισχύ η ΕΛ.ΑΣ λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Στόχος του σχεδιασμού της η ασφαλής κυκλοφορία των πολιτών και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Όσον αφορά την περιοχή μας, λοιπόν, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καρδίτσας θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Τροχαίας, ειδικά σε σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Αυξημένα μέτρα θα λάβει η Τροχαία και στις εισόδους – εξόδους του νομού όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Πηγή: Karditsanews.gr