Βαθμολογία

Οικονομικός έλεγχος σε όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σε έλεγχο των οικονομικών όλων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, προχωράει το υπουργείο Παιδείας, με εντολή μάλιστα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη.

Οι ειδικοί λογαριασμοί των πανεπιστημίων «πρωταγωνιστούν» σε όλες τις καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς σε βάρος των διοικήσεων πανεπσιτημίων (ειδικά στην επαρχία), καθώς αποτελούν ταμεία εκτός κρατικού προυπολογισμού, σχετιζόμενους με τα κοινοτικά κονδύλια των Ιδρυμάτων.

Η είδηση αυτή δημιουργεί αναστάτωση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, καθώς ανοίγει ένα ακόμη «μέτωπο» στις ήδη τεταμένες σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στα πανεπιστήμια και την Πολιτεία με αφορμή την διαθεσιμότητα των διοικητικών τους υπαλλήλων.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η συντριπτική πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων των 8 Ιδρυμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας απογράφθηκαν (οι 1700 από τους 1968), στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η απεργία συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ γενική συνέλευση με το ίδιο αίτημα γίνεται και στο Εθνικό Μετσόβιιο Πολυτεχνείο.

Λιγότεροι στην διαθεσιμότητα

Πάντως, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Παιδείας, τελικά θα είναι λιγότεροι οι διοικητικοί υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στα οκτώ πανεπιστήμια, από αυτούς που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και δεν θα ξεπεράσουν τους 1200 συνολικά.

Πηγή: tovima.gr