Βαθμολογία

Αντιδράσει για το άγαλμα του Μπομπ Σφουγγαράκη!

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης ήταν ο αγαπημένος της ήρωας. Κι όταν πέθανε, η οικογένειά της θέλησε να την τιμήσει ανεγείροντας στο μνήμα της ένα μεγάλο άγαλμα του διάσημου ήρωα κινουμένων σχεδίων. Με επίσημη άδεια από το κοιμητήριο δύο πέτρινοι «Μπόμπ Σφουγγαράκηδες» κόστους περίπου 20.000 ευρώ τοποθετήθηκαν ο ένας πάνω στην ταφόπλακα και ο άλλος λίγα μέτρα πιο πέρα.

Μετά όμως, η διεύθυνση του νεκροταφείου άλλαξε γνώμη. Και ζήτησε να απομακρυνθεί ο αμφιλεγόμενης αισθητικής διάκοσμος «διότι δεν συνάδει με την σοβαρότητα και την ιστορία του κοιμητηρίου».

Ο λόγος είναι για την Αμερικανίδα στρατιωτικό Κίμπερλι Γουόκερ, η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη και κακοποιημένη πριν από λίγους μήνες σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Κολοράντο. Ως ύποπτος για τη δολοφονία κρατείται ο φίλος της, λοχίας του αμερικανικού στρατού ξηράς. Η Γουόκερ ήταν μόλις 28 ετών. Είχε υπηρετήσει δύο φορές στο Ιράκ, το 2006 και το 2010, σε μονάδες παροχής πετρελαίου για τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής.

Ο τάφος της διακοσμήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τα δύο επίμαχα αγάλματα. Παριστάνουν τον Μπομπ Σφουγγαράκη ασπρόμαυρο, να φοράει στρατιωτική στολή η οποία φέρει το όνομα και τα διακριτικά της νεκρής.

«Είμαστε έτοιμοι να αποζημιώσουμε οικονομικά την οικογένεια. Ο υπάλληλος που έδωσε την έγκριση για το συγκεκριμένο μνημείο έκανε ένα ανεξήγητο λάθος, παραβλέποντας την δεδομένη εμφάνιση των άλλων μνημείων του νεκροταφείου. Αισθανόμαστε πολύ άσχημα με αυτό που συνέβη αλλά ελπίζουμε ότι θα βρεθεί μία λύση» δήλωσε εκπρόσωπος του κοιμητηρίου.

Οπως έγινε γνωστό, η πιθανότερη λύση είναι να αποζημιώσει το κοιμητήριο την οικογένεια για τα έξοδα του απομακρυνθέντος «μνημείου» και να ανεγερθεί ένα άλλο, που θα απεικονίζει τον Μπομπ Σφουγγαράκη αλλά πολύ πιο διακριτικά, σε μικρότερες διαστάσεις και σε ανάγλυφο.