Βαθμολογία

Απογράφησαν 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των έξι πανεπιστημίων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, εγγράφησαν στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση των προσόντων τους και να προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Μετά τη σιωπηρή παράταση που δόθηκε μέχρι τις 8 το βράδυ της Τρίτης, ανακοινώθηκαν ότι απεγράφησαν 1.700 από τους συνολικά 1.968 υπαλλήλους.

Η προθεσμία για να απογραφούν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου έληγε κανονικά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ωστόσο το υπουργείο έδωσε παράταση επισήμως δύο φορές μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης και ακολούθως, δόθηκε άλλη μια άτυπη παράταση μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η ατομική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων επιλέχθηκε ως λύση μετά την άρνηση των έξι από τα οκτώ ιδρύματα που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας να στείλουν τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους. Σημειώνεται ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή, όσοι υπάλληλοι δεν απογράφονται, τίθενται αυτομάτως σε αργία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ