Βαθμολογία

Έσπασε όλα τα ρεκόρ...

Το Run Greece Λάρισας αποδείχθηκε ότι δεν απλά ένας αθλητικός αγώνας αλλά κάτι παραπάνω... Ήταν ένα γεγονός που ανέδειξε την αξία του αθλητισμού, της αλληλεγγύης (αφού η χορηγός εταιρία Wind ανάλογα με τις συμμετοχές έδινε χρήματα στον «Αριστέα») αλλά έφερε και τα χαμόγελα σε 3.000 Λαρισαίους που πήραν μέρος αλλά και σε πάρα πολλούς που απόλαυσαν ένα διαφορετικό περίπατο στην Κεντρική πλατεία. Παράλληλα μέσα από τη διαδρομή που έκαναν οι αθλητές είδαν και τις ομορφιές της πόλης.

Ο αγώνας έσπασε όλα τα ρεκόρ συμμετοχών, επιδόσεων αλλά κυρίως αισιοδοξίας που χρειάζονται όλοι στις μέρες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα… Τέτοιες διοργανώσεις που βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του αθλητισμού αλλά και την αξία της μαζικότητας.

Επώνυμοι αθλητές (η Λαρισαία Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά που αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλά παιδιά που ζητούσαν αυτόγραφο και φωτογραφία μαζί της, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Στέλιος Δημότσιος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Παπαχρήστος, η πρώτη Λαρισαία αθλήτρια που πήρε μέρος σε Ολυμπιάδα η Ασημίνα Βανακάρα και πολλοί Λαρισαίοι γνωστοί αθλητές όπως ο Δουίκας και η Αλεξούλη), επώνυμοι του πολιτικού χώρου (ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Βάσω Ζιάκκα) τρέξανε μαζί με όλο τον κόσμο και κυριολεκτικά έδωσαν το μήνυμα ότι πολιτικοί, αθλητικοί και κόσμος είναι ένα απέναντι στα μνημονιακά προβλήματα της χώρας.

Το ευχαριστήθηκαν όλοι ενώ πολλοί φορείς της πόλης είχαν εθελοντική προσφορά στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος που βαδίζει να γίνει θεσμός για την πόλη της Λάρισας.

Η διοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του ΣΕΓΑΣ και της Wind αποδείχθηκε περίτρανα ότι έπιασε τον παλμό του κόσμου και αναδεικνύει την μεγάλη αρχή του αθλητισμού ότι όλοι είναι ίσοι. Ο αθλητισμός δε κοιτάει κοινωνικά «στρώματα», δεν έχει φυλετικές αποχρώσεις και όλοι έχουν τη ίδια ευκαιρία για διάκριση.

Τα παιδιά πήραν μια «γεύση» αθλητισμού ενώ οι μεγάλοι θυμήθηκαν τα νιάτα τους (κυρίως αυτοί που τρέξανε τα 5 χιλιόμετρα) ενώ οι αθλητές απόλαυσαν έναν μοναδικό αγώνα στα 10.000 μέτρα. Και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι.

ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ

Οι συμμετοχές έφθασαν περίπου τις 2.500 αριθμός εντυπωσιακός ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι αναδείχθηκε ο αθλητικός τουρισμός που προσφέρουν οι μεγάλες διοργανώσεις αφού 500 άτομα ήρθαν στη Λάρισα με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα από άλλες πόλεις και κυρίως από τα Τρίκαλα που στήριξαν την διοργάνωση με εντυπωσιακό τρόπο.

Όλα τα ρεκόρ της νέας σειράς αγώνων δρόμου που εγκαινίασε φέτος ο ΣΕΓΑΣ με την γενική ονομασία Run Greece, έπεσαν στην τελευταία διοργάνωση της σειράς στη Λάρισα που ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλική πόλη με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.

Οι καιρικές συνθήκες, η διαδρομή και όλο το έμψυχο οργανωτικό δυναμικό της Λάρισας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για να στεφθεί η διοργάνωση με επιτυχία.

Στην εκκίνηση των 10.000 μ. που έγινε στις 10:00 πήραν θέση περίπου 500 δρομείς. Μεταξύ αυτών ήταν και η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων Αναστασία Καρακατσάνη, ο επίσης πρωταθλητής στο βάδην Κώστας Ντεντόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος κ.α.

Την εκκίνηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος μαζί με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αντώνη Χιώτη.

Νικητής στην κούρσα των 10 χλμ. ήταν ο Κώστας Αμτζόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) με επίδοση 34:42 που είναι νέο ρεκόρ αγώνων στην απόσταση. Το προηγούμενο είχε ο Κώστας Κοκόλας από τον αγώνα της Πάτρας με 34:50.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ευτύχης Σουλιώτης με χρόνο 34:44 ενώ τρίτος τερμάτισε ο Λεωνίδας Ιωάννου σε 34:47.

Στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη συνέτριψε το ρεκόρ αγώνων με 36:01 ενώ το προηγούμενο ήταν επίσης από τον αγώνα της Πάτρας (6/10) και το είχε η Βηθλεέμ Σαπίου με χρόνο 40:49. Την Καρακατσάνη, που σημειωτέο ήταν 7η στη γενική κατάταξη, ακολούθησε η Σόνια Τσεκίνη-Μπουντούρη με 40:06 και η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου 47:52.

Στα 5.000 μ. οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 1.100 ενώ την εκκίνηση έδωσε στις 11:30 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μετείχε και στον αγώνα.

Νικητής με ρεκόρ αγώνων αναδείχθηκε ο Θεοφάνης Μιχαηλάς τερματίζοντας σε 16:32, ενώ η προηγούμενη επίδοση ήταν του Γρηγόρη Βουτσινά με 16:42 από τον αγώνα της Πάτρας. Στις επόμενες θέσεις δύο αδέρφια από τα Τρίκαλα ο Παναγιώτης Νάκος με 16:34 και ο Κώστας Νάκος με χρόνο 16:54.

Η Μαρία Ζωγραφάκη με επίδοση 19:01 κέρδισε στο 5άρι γυναικών επίσης με ρεκόρ αγώνων αφού το προηγούμενο ήταν 19:18 της Ναόμι Αντεόλα-Αντερέμι από τον πρώτα αγώνα της σειράς στα Ιωάννινα στις 19 Μαΐου. Δεύτερη ήταν η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο με 19:15 και τρίτη η Παρασκευή Γρατσάνη με επίδοση 20:15.

Διεξήχθη επίσης και αγώνας 1.000 μ. παιδιών στον μετείχαν περίπου 800 παιδιά.

Η ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η αθλήτρια που έκλεψε την παράσταση ήταν η 21χρονη Αναστασία Καρακατσάνη και χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 10.000 μ. νέων γυναικών στο Τάμπερε της Φινλανδίας (η μεγάλη ελπίδα του ΣΕΓΑΣ για ολυμπιακό μετάλλιο στη Βραζιλία). Κατέχει την 7η επίδοση (33.57.74) όλων των εποχών, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ στις νέες.

Η Καρακατσάνη που γυμνάζεται με τον Δημήτρη Σούλα, είχε χθες την τύχη να… κάνει καρέ στην Θεσσαλία αφού κατάγεται από τη Νέα Ιωνία του Βόλου, ανήκει σε σύλλογο των Τρικάλων (ΓΕΑ), κέρδισε το Run Greece στη Λάρισα και σπουδάζει διαιτολόγος στην Καρδίτσα!

Μετά τη νίκη που πέτυχε μιλήσαμε μαζί της και είπε: «Ήταν μια καλή ευκαιρία, ένα καλό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου και εύχομαι η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη. Ήταν μια αξιόλογη διοργάνωση και η διαδρομή πολύ καλή. Το πρώτο πράγμα που με απασχολεί για τη νέα σεζόν είναι να μην έχω τραυματισμούς και στη συνέχεια το πλάνο των αγώνων στόχων θα βγει. Η επίδοσή μου είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας μου».

Σε ερώτηση αν σκέφτεται από τώρα την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας μας απάντησε: «Δε σκέφτομαι ακόμα τίποτα. Για να φθάσεις στο ψηλότερο σκαλοπάτι πρέπει να περάσεις από τα προηγούμενα γιατί κινδυνεύεις να βρεθείς στον αέρα όταν δεν κάνεις τα βήματα που χρειάζονται για την επιτυχία. Αυτό που θέλω να αναφέρω είναι ότι θα προσπαθώ για το καλύτερο

με τη βοήθεια του προπονητή μου, της οικογένειάς μου, τη χορηγό μου εταιρία NIKE, τον φυσιοθεραπευτή Αγγελο Παππά και τον Δημήτρη Κωτούλα που μου παρέχει τους ηλεκτρολύτες».

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Πηγή: Ελευθερία