Βαθμολογία

Παραλειπόμενα από το Λαρισινό ντέρμπι στον Αμπελώνα

Ένα σημείο που χαρακτήρισε το λαρισινό ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής ανάμεσα στον Αμπελωνιακό και τον Πυργετό, ήταν αναμφίβολα  το πολύ καλό κλίμα που διαφάνηκε εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στην κερκίδα μεταξύ των θεατών και που συμβάλει στην ποιότητα που ούτως ή άλλως υπάρχει στο ποδόσφαιρο του νομού, το οποίο εκπροσωπείται από έξι αξιόλογες ομάδες στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Στην αγωνιστική ηρεμία του παιχνιδιού συνέβαλλε επίσης η πολύ καλή διαιτητική παρουσία των κ. Γρατσάνη, Νταλούκα και Μανούρα (Τρικάλων), οι αποφάσεις των οποίων και οι υποδείξεις δεν άφησαν περιθώρια για αμφισβήτηση από καμία πλευρά.

Ικανοποιητικός κρίνεται και ο αριθμός των φιλάθλων που προσήλθαν στο γήπεδο, κάνοντας η ομάδα ‘’καλό ταμείο’’, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κ Δ. Γιοβανόπουλου και Στ. Γκαμπέτα, οι οποίοι ήλεγχαν την είσοδο.

Παρέα από τον πάγκο παρατηρητών παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι κ Μητροδήμος και Νταβαρούκας (νυν και τέως πρόεδρος ΕΔ/ΕΠΣΛ, αντίστοιχα) με τον παρατηρητή αγώνα κ Αντ. Ακτσιαλή, έχοντας κατά διαστήματα τηλεφωνική ενημέρωση και για τις υπόλοιπες ομάδες του νομού της Γ΄ Εθνικής, που αγωνίζονταν την ίδια ώρα.

Στην ανάπαυλα της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος κλήρωση στην κερκίδα των θεατών με έπαθλο ένα ποδήλατο, το οποίο κέρδισε ο πρώην πρόεδρος του Αμπελωνιακού Αθ. Κουτσούκης, αφήνοντάς το στην ομάδα για να τύχει νέας κλήρωσης στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι.

Ο τεχνικός του Αμπελωνιακού Γιάννης Γκαμπέτας, μετά τη λήξη του αγώνα έκανε την παρακάτω δήλωση στους αθλητικογράφους: «Είναι η πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και πρέπει να τη χαρούμε σήμερα. Από αύριο Δευτέρα οφείλουμε να σκεφτούμε το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με την Κύμη εκτός έδρας. Η ομάδα δούλεψε καλά όλη τη βδομάδα και το έβγαλε αυτό στο γήπεδο. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και πως σήμερα έγινε η αρχή. Παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο στο πρώτο μέρος, πιέζοντας καλά και στην επανάληψη, από τη στιγμή μάλιστα που ο Πυργετός έμεινε με 10 παίχτες. Πρέπει να συνεχίσουμε σοβαροί και ταπεινοί την προσπάθεια, με σκοπό να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται και μας στηρίζει. Ευχαριστώ τους παίχτες μου και τους φιλάθλους του Αμπελωνιακού και τέλος εύχομαι στον φίλο μου Νίκο Αργυρούλη καλή επιτυχία στην προσπάθεια της ομάδας του».

Ο τεχνικός του Πυργετού Νίκος Αργυρούλης αρνήθηκε ευγενικά να κάνει δηλώσεις.