Βαθμολογία

Του πάει το εκτός έδρας του Οικονόμου

Ο Οικονόμος έδειξε πως έχει συνέχεια στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και πως θα απασχολήσει ευχάριστα το λαρισινό φίλαθλο κοινό (αυτά είναι τα μηνύματα που κυκλοφορούν), με τις αξιοπρεπείς και δυναμικές αν μη τι άλλο εμφανίσεις του, καθώς στα 6 ως τώρα επίσημα παιχνίδια για φέτος, από τα οποία τα 5 εκτός έδρας και 1 μόνο εντός (βάσει προγράμματος), το συγκρότημα της Τσαριτσάνης σημείωσε 4 νίκες και 2 ήττες, βλέποντας με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μιας και δεν συνεχίζει στο θεσμό του κυπέλλου μετά τον αποκλεισμό την προηγούμενη Κυριακή από τον Εθνικό Φιλιππιάδας με 1-0.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος για τον Οικονόμο με αντίπαλο τη Δόξα Κρανούλας απέφερε στους «Πράσινους» 3 σημαντικούς βαθμούς νίκης με το ευρύ εκτός έδρας σκορ 0-3, το οποίο τους κατατάσσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα μετά και τους 3 σίγουρους (άνευ αγώνα) βαθμούς που θα προστεθούν την επόμενη Κυριακή από την μη διεξαχθείσα συνάντηση με τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Οι παίχτες του Κώστα Κατσάρα, ξεχνώντας για άλλη μια φορά κούραση και ταλαιπωρία από το πολύωρο αυθημερόν ταξίδι για τα Γιάννενα, μπήκαν αποφασιστικά και με θέληση για νίκη στο παιχνίδι, την οποία επεδίωξαν και πέτυχαν με παλικαρίσιο τρόπο, δικαιώνοντας όλους όσους αγαπούν και στηρίζουν τη συλλογική προσπάθεια της ομάδας και πάνω απ’  όλα ικανοποιώντας τη δική τους φιλοδοξία και παρουσία.

Σημαντικές φάσεις του αγώνα και τα γκολ που σημειώθηκαν:

Στο 13΄ ο Καραγκούνης έκανε γρήγορη κούρσα από αριστερά, μπήκε απειλητικά στην περιοχή της Κρανούλας και επιχειρώντας δυνατό διαγώνιο σουτ, έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία των γηπεδούχων. Ο ίδιος παίχτης στο 15΄ απείλησε ξανά την αντίπαλη εστία, σουτάροντας από καλή θέση δυνατά και στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Λώλα.

Στο 22΄ ο Τόλιος άνοιξε το σκορ (0-1) για τον Οικονόμο, καθώς από μακρινή μπαλιά του Χάμου, έφυγε ταχύτατα προς την αντίπαλη περιοχή, βάζοντας αρχικά πλάτη στον Ασωνίτη, ο οποίος δεν κατάφερε να τον προλάβει, πλασάροντας με επιτυχία στη συνέχεια ο επιθετικός της Τσαριτσάνης.

Ο Σκλιβανίτης στο 36΄ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή του Νούσια, πέφτοντας ο τερματοφύλακας του Οικονόμου και μπλοκάροντας τη μπάλα στη δεξιά του γωνία.

Στο 59΄ από εκτέλεση φάουλ του Ασωνίτη, επιχείρησε ο Διαμάντης να γυρίσει χαμηλά τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, κοντράροντας το πλασέ του σε αμυντικό παίχτη του Οικονόμου. Σε εκτέλεση κόρνερ του Σκλιβανίτη στο 62΄ από αριστερά, ο Νασιούλης πήρε την κεφαλιά και ο Νούσιας βρισκόμενος σε καλή θέση, σηκώθηκε μπλοκάροντας αποφασιστικά τη μπάλα.

Στο 64΄ η Τσαριτσάνη διπλασιάζει τα τέρματά της πάλι με τον Τόλιο, καθώς από μακρινή μπαλιά του Καραγκούνη, ο επιθετικός του Οικονόμου έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, γράφοντας το 0-2.

Ο Κουλτσιάκης στο 72΄ έχασε τετ-α-τετ ευκαιρία να σημειώσει τέρμα, σουτάροντας άουτ προ του Λώλα. Στο 81΄ ο Γκόλιας διεκδίκησε και πήρε κεφαλιά προ του Νούσια, προλαβαίνοντας έγκαιρα και διώχνοντας τη μπάλα από την περιοχή οι αμυντικοί της Τσαριτσάνης. Στο επόμενο λεπτό (82΄) ο Τσουμάνης μπήκε μόνος από δεξιά στην περιοχή του Νούσια και επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, χωρίς όμως η μπάλα να βρει στόχο.

Στο 90+1΄ από εκτέλεση φάουλ του Γκουντρουμπή, ο Κωστούλας τσίμπησε με προβολή τη μπάλα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3

Την αναμέτρηση στην Κρανούλα παρακολούθησαν 150 περίπου θεατές, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν 30 φίλαθλοι της Τσαριτσάνης, οι οποίοι ενθάρρυναν την προσπάθεια των παιχτών της ομάδας.

Η αποστολή του Οικονόμου ξεκίνησε από την Τσαριτσάνη στις 11:00, αφού προηγουμένως οι παίχτες γευμάτισαν στην ταβέρνα «Αποστακτήριο» της κωμόπολης.

Πολύ καλή υπήρξε η φιλοξενία των ανθρώπων της Κρανούλας προς την ομάδα της Τσαριτσάνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή της η διοίκηση του Οικονόμου.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Καρατέρπος, Τζιουβάρας και Ιωαννίδης του συνδέσμου Κοζάνης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (Ανέστης Ζώης): Λώλας, Κλίτσας (36΄ λ.τ. Σπαλιάρας), Ασωνίτης, Νασιούλης, Διαμάντης, Γκόλιας, Γιανούσης, Τζουμάνης, Μπόγιας (65΄ Λάτσι), Γκέκας, Σκλιβανίτης (79΄ Μαρμούτας).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας Π., Παπαγεωργίου, Καρακώστας, Κολιός (65΄ Καλπίας), Κουμπούρας, Κουρδής, Τόλιος, Χάμος, Κουλτσιάκης (75΄ Κωστούλας), Καραγκούνης (65΄ Γκουντρουμπής), Πρικάκης.