Βαθμολογία

Πρώτη νίκη του Αμπελωνιακού στην Γ’ Εθνική

Το λαρισινό ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής ανάμεσα στον Αμπελωνιακό και τον Πυργετό ανέδειξε σαφώς νικητή και αυτός ήταν ο γηπεδούχος Αμπελωνιακός, ο οποίος επικράτησε δίκαια της φιλοξενούμενης ομάδας με σκορ 2-0.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το παιχνίδι δεν παρουσίασε δάφνες ποιότητας, ήταν ωστόσο καλό για ορισμένα χρονικά διαστήματα, είχε ένταση, πάθος και δυναμισμό, διέπονταν από καθαρή αθλητική συμπεριφορά τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στους πάγκους των 2 ομάδων, το καλό δε και ήρεμο κλίμα πέρασε και στην κερκίδα, με ένα δίκαιο αποτέλεσμα που στο τέλος έγινε εμφανώς αποδεκτό τόσο από τις χειραψίες και τις φιλοφρονήσεις προπονητών και παιχτών που αποχωρούσαν από την αγωνιστικό χώρο, όσο και μεταξύ των φιλάθλων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη άνεση στο γήπεδο στην αρχή της συνάντησης, έχοντας μια ελαφριά υπεροχή έναντι των αντιπάλων, οι οποίοι ισορρόπησαν μετά το πρώτο 20λεπτο. Το σκορ άνοιξε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από πλευράς Αμπελωνιακού, δίδοντας αγωνιστικό και ψυχολογικό προβάδισμα στους «Πράσινους» για τη συνέχεια. Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τους παίχτες του Αμπελωνιακού να επιχειρούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ώστε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, σιγουρεύοντας τη νίκη, τους δε παίχτες του Πυργετού να προσπαθούν να ισοφαρίσουν, πιστεύοντας στις δυνατότητές τους και δείχνοντας στοιχεία ικανά για αυτό το σκοπό. Η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Περήφανου στο 66΄ της αναμέτρησης, έπαιξε σαφώς αρνητικό ρόλο για τους φιλοξενούμενους καθώς η αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τη θέληση των παιχτών του Γ. Γκαμπέτα να κερδίσουν το παιχνίδι, απέφερε διπλασιασμό των τερμάτων στο 83΄, κερδίζοντας δίκαια ο Αμπελωνιακός το ντέρμπι με σκορ 2-0.

Οι σημαντικότερες φάσεις και τα τέρματα της συνάντησης:

11΄: Από κοντινό σουτ του Κόκκινου, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπαταβάνη.

15΄:  Ο Μεζίνι εκτελεί φάουλ και ο Μπαταβάνης μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

18΄: Συρτό μακρινό σουτ του Γκαμπέτα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενουμένων.

25΄: Ο Σάββας έβγαλε συρτή σέντρα στον Διβανέ, ο οποίος επιχείρησε κοντινό σουτ, αποκρούοντας σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αμπελωνιακού.

36΄: Από χτύπημα κόρνερ του Κόκκινου, ο Πολύζος έπιασε κεφαλιά, μπλοκάροντας ο Μπαταβάνης.

45+1΄: Ο Ρόκα έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή του Πυργετού και από πλάγια δεξιά θέση, με σουτ σημείωσε το 1-0.

65΄: Ο Μπίκος σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, αποκρούοντας με τις γροθιές ο Μπαταβάνης.

66΄: Αποβλήθηκε με δεύτερη απανωτή κάρτα ο Παρήφανος (η 1η για επικίνδυνο μαρκάρισμα και σχεδόν αμέσως η 2η για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή), μένοντας ο Πυργετός με 10 παίχτες για το εναπομείναν χρονικό διάστημα του παιχνιδιού.

78΄: Καλή κεφαλιά του Φλέγκα στη μικρή περιοχή, αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

79΄: Ο Ρόκα επιχείρησε κοντινό σουτ, διώχνοντας με τα πόδια ο Μπαταβάνης μπροστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του.

83΄: Σουτ του Γκαμπέτα αποκρούστηκε αρχικά με τα πόδια από τον Μπαταβάνη, δοκιμάζοντας νέο σουτ ο Αλεξανδρής (είχε περάσει μόλις πριν 2 λεπτά ως αλλαγή στο ματς), το οποίο κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Πυργετού, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα σε 2-0.

85΄: Ο Πότσης, από πλευράς φιλοξενουμένων, έχασε σημαντική ευκαιρία με προβολή από κοντά να σημειώσει τέρμα.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Γρατσάνης, Νταλούκας, Μανούρας  του συνδέσμου Τρικάλων, οι οποίοι ήταν αρκετά καλοί και αντικειμενικοί. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ψωμολιάς και Περήφανος (αποβλήθηκε με 2η κίτρινη) από πλευράς του Πυργετού, ενώ για τους γηπεδούχους δέχθηκε κάρτα ο Μπίκος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Γκαμπέτας): Παπαδόπουλος Χ., Ρόκα, Τζιαρτζάνης, Πολύζος, Πασχαλίδης, Μπίκος (87΄ Βούκιας), Μεζίνι (57΄ Κομισόπουλος), Φλέγκας, Κακαβίτσης (81΄ Αλεξανδρής), Κόκκινος, Γκαμπέτας.

ΑΣ ΠΥΡΓΕΤΟΣ (Νίκος Αργυρούλης):  Μπαταβάνης, Ψωμολιάς (68΄ Καραβασίλης), Καλφούτζος (75΄ Γκαραλιάκος), Πότσης, Μαντζαφούλης, Περήφανος, Νάστας, Διβανές, Βελετάνης, Ζαφειρίου, Σάββας (60΄ Αργύρης).

Την αναμέτρηση στον Αμπελώνα παρακολούθησαν υπό συνθήκες καλοκαιρινής ζέστης 400 περίπου θεατές, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος ΕΔ/ΕΠΣΛ Β. Μητροδήμος, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Β. Νταβαρούκας, οι προπονητές Τ. Παραφέστας, Γ. Αλεξούλης, Τ. Μπεριτζάς  κ.α.