Βαθμολογία

Τα 7 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας

H καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λένε και θα συμφωνήσουμε απόλυτα με αυτό! Ωστόσο, όσο νεράκι κι αν χρησιμοποιείτε, και όσα μυρωδάτα σαπούνια και αφρόλουτρα, το δέρμα και ειδικά αυτό του προσώπου, θέλει και πιο εντατική περιποίηση και πιο προσεκτική. Παρακάτω λοιπόν σας έχουμε τα 7 βασικότερα λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας, προς γνώση και συμμόρφωση...

1. Το σωστό σαπούνι: Επειδή το χρησιμοποιεί η κολλητή μας δε σημαίνει ότι είναι ιδανικό και για εμάς! Επιδερμίδα με επιδερμίδα διαφέρει, οπότε ένα προιόν που είναι τέλειο για μία γυναίκα, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε κάποια άλλη. Οπότε μην ξεχνάτε να επιλέγετε το σωστό σαπούνι για εσάς.

2. Καθαρά χέρια: Είναι απαράδεκτο να πλένετε το πρόσωπό σας με βρώμικα χέρια, διότι αντί να το απολυμαίνετε του κάνετε ακόμα μεγαλύτερο κακό! Πριν λοιπόν πλησιάσετε τα χεράκια σας στο πρόσωπο, φροντίστε να είναι πεντακάθαρα.

3. Και η πετσέτα;: Εφόσον τα καθαρά χέρια είναι απαραίτητα, γιατί να μην  είναι και η καθαρή πετσέτα; Όλα είναι θέμα λογικής.

4. Σωστή θερμοκρασία: Ειδικά το χειμώνα δυσκολευόμαστε να ανεχτούμε το κρύο νερό πάνω μας, με αποτέλεσμα να πλενόμαστε με καυτό! Μέγα λάθος όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά και ολόκληρο το σώμα. Δεν είπαμε να ξεπαγιάσετε, αλλά προτιμήστε το χλιαρό νερό.

5. Η απολέπιση έχει και τα όριά της: Τα νεκρά κύτταρα φεύγουν, και αυτό είναι καλό! Αλλά όχι και συνέχεια βρε κορίτσια, καθότι η υπερβολή δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Χρησιμοποιείστε scrub με μέτρο γιατί στο τέλος θα καταλήξετε με δέρμα πιο ξηρό και από την έρημο Σαχάρα!

6. Καθαρισμός παντού: Καμιά φορά, στο πρόσωπο πλένουμε ότι βλέπει η πεθερά! Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί τα μάγουλα και τα μάτια μας να είναι καθαρά, αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα σημεία όπως το μέτωπο, τους κροτάφους ή κάτω από το σαγόνι; Προσοχή λοιπόν!

7. 2 φορές την μέρα: Πλένετε το πρόσωπό σας μια φορά την μέρα ή μέρα παρά μέρα και θεωρείτε ότι αυτό είναι αρκετό; Κι όμως όχι! Σύμφωνα με ειδικούς το σωστό και αναγκαίο είναι 2 φορές την μέρα! Όταν ξυπνάτε και λίγο πριν πέσετε για ύπνο για παράδειγμα.

Πηγή: queen.gr