Βαθμολογία

Πρόστιμο για φοροδιαφυγή ο Μαραντόνα

Ούτε ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν ξέφυγε από την Ιταλική εφορία, η οποία του την είχε «στημένη» και μάλιστα του επέβαλε πρόστιμο 39 εκατ. ευρώ, για φοροδιαφυγή που έκανε την δεκαετία του '80 όταν αγωνιζόταν στην Νάπολι.
Ο Μαραντόνα βρέθηκε στην Ιταλία για να παρακολουθήσει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Νάπολι και την Ρόμα το βράδυ της Παρασκευής. Την ώρα λοιπόν που αποχωρούσε από το ξενοδοχείο του στο Μιλάνο για να κατευθυνθεί προς την Ρώμη τον περίμεναν εφοριακοί όπου τον ενημέρωσαν για το χρέος αυτό. Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό χρέος ήταν 13 εκατομμύρια λιρέτες (το νόμισμα της εποχής στην Ιταλία), όμως αυξήθηκε λόγω των τόκων όλα αυτά τα χρόνια. Από την πλευρά του ο Μαραντόνα τα αρνείται όλα, λέγοντας πως το χρέος ανήκει στον τότε πρόεδρο της Νάπολι, Κοράντο Φερλαϊνο.
«Μου ασκούν δίωξη στην χώρα των φόρων! Εγώ δίνω μόνο αγάπη στον κόσμο και τις αθλητικές μου εμφανίσεις να με θυμούνται χωρίς να έχω πληγώσει ποτέ κανένα. Όμως τώρα θα πρέπει να υποστώ τις κακές προθέσεις και τον δόλο ορισμένων», ήταν τα λόγια το «Ντιεγκίτο» μετά την δίωξη του.