Βαθμολογία

«Η μητέρα της Μαρίας ήθελε να την ξεφορτωθεί»

Η τετράχρονη Μαρία βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα επειδή η «αλλοδαπή βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει, και αναζητούσε τρόπο να την ξεφορτωθεί».

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά που είχαν την μικρή, Μαριέττα Παλάβρα.

Αναφερόμενη στην 40χρονη τσιγγάνα που συνελήφθη, η δικηγόρος είπε ότι «λυπήθηκε» το κορίτσι και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».

Μάλιστα, ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλάβρα είπε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους», ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως η πελάτης της «έχει αρπάξει ή έχει κλέψει ένα ανήλικο παιδί».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αναζητείται, ενώ δήλωσε πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού. Τέλος, η κ. Παλάβρα δήλωσε πως οι πελάτες της παραδέχτηκαν εξ αρχής πως η Μαρία δεν ήταν δικό τους παιδί.

Σημειώνεται πως η ληξιαρχική πράξη γέννησης της Μαρίας έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε από την πλευρά του πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.

Πηγή: protothema.gr