Βαθμολογία

Κλέβουν στοιχεία λογαριασμών μέσω email

Επείγουσα ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πελάτες της για προσπάθειες υποκλοπής προσωπικών στοιχείων αλλά και στοιχείων λογαριασμών εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η τράπεζα εφιστά την προσοχή των πελατών για email που έχουν σταλεί από επιτήδειους και τα οποία προτρέπουν τους παραλήπτες να μεταβούν σε μια σελίδα όπου θα πληκτρολογήσουν προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως έχουν κάνει και άλλες τράπεζες στο παρελθόν προκειμένου να προφυλάξουν τους πελάτες τους από απατεώνες, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ζητήσει ΠΟΤΕ, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ να αποκαλύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Ολόκληρη η επείγουσα ανακοίνωση της τράπεζας:

«Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων μέσω αποστολής emails (phishing). Τα emails, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την Τράπεζα Πειραιώς, προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε μια σελίδα, όπου πρέπει να πληκτρολογήσει προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Για τον λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή σας:

ΜΗΝ συμπληρώσετε κανένα στοιχείο σας σε κανένα έντυπο ή σελίδα, τα οποία λάβατε μέσω e-mail. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα σας ζητήσει ποτέ, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο, να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως στοιχεία λογαριασμών και καρτών, κωδικούς ATM και κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες web banking, mobile banking ή phone banking».

Πηγή: madata.gr