Βαθμολογία

Nέα προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς

Την επανεμφάνιση τους μέσω νέας επιστολής έκαναν τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι εκτοξεύουν εκ νέου απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ κάνουν λόγο για κοινό μέτωπο με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, με επιστολή τους που δημοσίευσαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι Πυρήνες αναφέρουν πως «εγκαινιάζεται μια νέα αφετηρία» αναφερόμενοι στο «Σχέδιο Φοίνικας» για την ανασύνταξη των δυνάμεων της νέας τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν πως «μετά από δύο χρόνια σιωπής στην ελληνική επικράτεια η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς επιστρέφει. Σε κοινό μέτωπο με τις Συμμορίες Συνείδησης, τους πυρήνες της FAI και τη Σέχτα Επαναστατών, στηρίζουμε τη διεθνή συνωμοσία της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI)-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF)».

Τι εκτιμά η Αντιτρομοκρατική για την «Σέχτα Επαναστατών»

Ανώτατες αστυνομικές πηγές, επεσήμαναν στο iefimerida πως το «κοινό μέτωπο» Πυρήνων- Σέχτας, υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, καθώς αρκετά από τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην Σέχτα Επαναστατών, ενώ μάλιστα το αστυνομικό επιτελείο τους αποτελούσε «Σεχτοπυρήνες». Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι ενδέχεται μερικά μέλη της Σέχτας Επαναστατών να έχουν διαφύγει την σύλληψη.

Τι λένε οι Πυρήνες για το σχέδιο «Φοίνικας»

Στην προκήρυξη τους, οι Πυρήνες τονίζουν ότι δεν πρόκειται να μείνουν στα λόγια, καθώς τονίζουν πως «η διαρκής αναρχική εξέγερση αγνοεί την όποια νομιμότητα και δεν υπολογίζει ποινικούς κώδικες και νομικές συνέπειες όταν μετουσιώνεται σε πράξη», ενώ μάλιστα επισημαίνουν πως «Δεν είμαστε ούτε φιλόσοφοι, ούτε στρατιώτες. Είμαστε Αναρχικοί της πράξης».

«Η αμοιβαία και αδιαμεσολάβητη ανταλλαγή αναρχικών σκεπτικών και τεχνικών είναι η σπορά που όλοι οι νέοι σύντροφοι θα θερίσουν με τη σειρά τους ακολουθώντας το δικό τους προσωπικό μονοπάτι αναρχικού πολέμου. Για αυτό δεν είμαστε "ηθικοί αυτουργοί" σε τίποτα, πάρα μόνο συνένοχοι στα πάντα που προωθούν την αναρχική επίθεση. Χωρίς πρωτοπορίες, χωρίς πεφωτισμένους ηγέτες, χωρίς καθοδήγηση. Δεν πείθουμε, προκαλούμε, δεν συμβουλεύουμε, μοιραζόμαστε. Έτσι συλλογικοποιούμε οριζόντια τις ατομικές μας επιθυμίες μέσα από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και το δίκτυο FAI/IRF. Δεν είμαστε ούτε φιλόσοφοι, ούτε στρατιώτες. Είμαστε Αναρχικοί της πράξης».

Το κάλεσμα για «Πόλεμο»

Παράλληλα, οι Πυρήνες καλούν σε «πόλεμο» κατά της εξουσίας, ενώ δεν παραλείπουν να ασκήσουν σκληρή κριτική κατά των «θεωρητικών» του αναρχικού χώρου:

«Η αξία του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης βρίσκεται στην πραγματοποίηση της ουσίας όλων αυτών που προπαγανδίζει το αναρχικό "κίνημα" τον ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ. Η διαφορά είναι ότι οι γραφειοκράτες αναρχικοί του "χώρου" θέλουν να κάνουν πόλεμο ψάχνοντας τις σφαίρες στα "φλογερά" τους κείμενα ενώ εμείς είμαστε ήδη στη φωτιά της μάχης. Γι' αυτό έχουμε απώλειες, έχουμε συλλήψεις, έχουμε αιχμαλώτους...»

Η προκήρυξη κλείνει με την ακόλουθη υπογραφή:

«ΔΥΝΑΜΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αναρχικό σύντροφο Σπύρο Μάνδυλα

και στον σύντροφο της FAI Ανδρέα Τσαβδαρίδη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ 10, 100, 1000 πυρήνες της FAI-IRF

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΝΑΡΧΙΑ

Πυρήνας φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς / FAI – IRF

13/10/2013»

Πηγή: iefimerida.gr