Βαθμολογία

Οι πέντε τροφές που οδηγούν στη μακροζωία

Μπορεί τα γονίδια να παίζουν μεγάλο ρόλο, οι καθημερινές συνήθειες επίσης, ωστόσο άλλος ένας παράγοντας που βοηθά στην επίτευξη του στόχου της μακροζωΐας είναι η σωστή διατροφή. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες τροφές που «υπόσχονται» ότι βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή.

Οι πέντε κυριότερες τροφές που, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και βοηθούν στην ανάπλασή του, όπως σημειώνει το Onmed.gr, είναι οι εξής:

• Νερό

Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε οκτώ ποτήρια την ημέρα.

• Χυμοί λαχανικών

Τα λαχανικά αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, περιορίζοντας τις βλάβες των ιστών.

• Γάλα

Το ασβέστιο που περιέχει το γάλα ενισχύει τα οστά, ρυθμίζει τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος, των μυών, αλλά και της καρδιάς. Στην περίπτωση που ο οργανισμός δεν λαμβάνει την ενδεδειγμένη ποσότητα του στοιχείου αυτού οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο οργανισμός τις εξασφαλίζει από τα οστά μας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι ζωτικές λειτουργίες, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται.

• Κόκκινο κρασί με... μέτρο

Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, μία ουσία με αντιγηραντικές ιδιότητες, που βοηθά το σώμα μας να καταπολεμήσει τις παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία.

• Πράσινο τσάι

Εδώ και χιλιάδες χρόνια το πράσινο τσάι θεωρείται ελιξίριο μακροζωίας, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.