Βαθμολογία

Απογράφηκαν 400 υπάλληλοι των ΑΕΙ

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων και τα διλήμματα φαίνεται ότι βαίνουν στο τέλος τους για υπουργείο Παιδείας και εργαζόμενους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος», ήδη έχουν καταγραφεί 25.000 επισκέψεις και έχουν απογραφεί σχεδόν 400 υπάλληλοι από τους 1.969 που έχουν την υποχρέωση να απογραφούν, καθώς ανήκουν στις κατηγορίες που έχουν προστεθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας έλεγαν στο «Βήμα» ότι αναμένεται η διαδικασία να ολοκληρωθεί κανονικά ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 22 του μήνα, που λήγει η σχετική προθεσμία. Μάλιστα ανέφεραν ότι οι υπάλληλοι των ΑΕΙ φαίνεται ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων αντιδρούν στις ολιγομελείς ομάδες που κρατούν σε ομηρεία τα πανεπιστήμια.

«Με τη διαδικασία της απογραφής και τις κυρώσεις σε βάρος εκείνων που δεν θα τις ακολουθήσουν δεν κρίνεται η πολιτική δια διαθεσιμότητας αλλά η τήρηση των νόμων και μάλιστα από δημοσίους υπαλλήλους» έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Οι υπάλληλοι που ως τώρα απογράφηκαν προέρχονται από τα πανεπιστήμια Αθηνών, Πάτρας και Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στο μεταξύ, ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφασίζει αύριο, Παρασκευή, τη στάση του σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας (υπενθυμίζεται ότι και αυτή την εβδομάδα πραγματοποιεί πενθήμερη απεργία).

Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θα δώσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες για το θέμα, όπου εκπρόσωποι τους έχουν μεταβεί για να ενημερώσουν εκπροσώπους του ευρωκοινοβουλίου.

Πηγή: tovima.gr