Βαθμολογία

Ήρθαν οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών

Η Eurobank, η πρώτη ελληνική τράπεζα που υιοθέτησε το σύστημα των ανέπαφων συναλλαγών «contactless», με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, συνεχίζοντας την ανάπτυξη των συναλλαγών αυτών, εντάσσει πλέον και τις πιστωτικές της κάρτες Visa στη νέα τεχνολογία.

Γίνεται έτσι η πρώτη τράπεζα στην ελληνική αγορά που έχει ενσωματώσει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών στο σύνολο των προϊόντων της – πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard, χρεωστικές κάρτες Debit MasterCard. Σημειώνεται ότι από την έναρξη υιοθέτησης της νέας τεχνολογίας στα προϊόντα της, η Eurobank έχει προχωρήσει στην έκδοση 60.000 καρτών που υποστηρίζουν τις ανέπαφες συναλλαγές, ενώ υπάρχουν ήδη στην αγορά και 1.400 ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών ανέπαφων συναλλαγών.

Οι κάτοχοι των καρτών με τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών Visa payWave και MasterCard PayPass μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους αγορές με μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια, χωρίς το άγχος των κερμάτων, ακόμα και σε μέρη όπου μέχρι σήμερα κυριαρχεί η χρήση των μετρητών. Πιο συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση μιας ανέπαφης συναλλαγής αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα στο ειδικό τερματικό για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, ενώ ιδίως για αγορές έως 25 ευρώ δεν απαιτείται καν η πληκτρολόγηση του κωδικού ΡΙΝ ή η υπογραφή του πελάτη. Επίσης, το αίσθημα ασφάλειας ενισχύεται, καθώς κατά την πληρωμή η κάρτα δεν φεύγει από τα χέρια του κατόχου.