Βαθμολογία

«Τελειώστε την κατάληψη στην ΕΡΤ»

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να «μπουκάρει» στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και να καθαρίσει το κτήριο από τους καταληψίες στέλνουν 32 γαλάζιοι βουλευτές (ανάμεσα τους και αρκετοί Θεσσλαοί) με ερώτηση που κατέθεσαν στον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή.

Με πρώτο υπογράφοντα τον Ηλία Βλαχογιάννη από τα Τρίκαλα οι 32 βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή με τεράστιο πολιτικό κόστος ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

«Παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, έκτοτε το κτήριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής , αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα δεν έχουν αποδοθεί στον νέο φορέα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό» αναφέρουν επί λέξει οι Νεοδημοκράτες βουλευτές.

Καταλήγοντας μάλιστα ζητούν από τον κ. Καψή σαφείς απαντήσεις για μέτρα που θα λάβει ώστε να επανέλθει η νομιμότητα. Κατά πολλούς πάντως, σύμφωνα με το parapolitika.gr, η ερώτηση ερμηνεύεται ως το πράσινο φως της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ώστε να επανέλθει το Ραδιομέγαρο στην προτεραία κατάσταση ακόμα και με επέμβαση των ΜΑΤ.