Βαθμολογία

Nαζιστικό μουσείο σε σπίτι επιχειρηματία

Ναζιστικές σημαίες και στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη και σβάστικες βρέθηκαν στην έπαυλη του καταζητούμενου Αναστάσιου Πάλλη στη Βούλα. Κατά τις έρευνες στο σπίτι του φυγόδικου εντοπίστηκαν κι άλλα όπλα, μεταξύ των οποίων πιστόλια Walther και Glock, μέχρι και μία ασπίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο βρέθηκαν μέσα σε βιτρίνες ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα.

Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν πιστόλια Walther 357 Magnum και Walther 9 mm, τέσσερα πιστόλια Glock 9 mm και άλλα τέσσερα Glock 0,45, (για όλα, όπως διευκρινίζεται, έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων), βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί, άλλες 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, βαλλίστρα με διόπτρα, δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών, μία ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων. Σε βάρος του Έλληνα επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και το απόγευμα θα οδηγούταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, συλλεκτικό πολεμικό όπλο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε κομμάτια, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, βρίσκεται στο ένα από τα δύο κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) και φέρεται να συνδέεται με τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πηγές, το συγκεκριμένο κοντέινερ που ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ, είχε ξεκινήσει από το Βέλγιο και μέσω Μάλτας έφτασε στον Πειραιά.

Την Πέμπτη θα μεταβούν στο ΣΕΠ πυροτεχνουργοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά για τι όπλο πρόκειται. Επίσης, σε άλλο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα παλαιό αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία. Το συγκεκριμένο κοντέινερ είχε αναχωρήσει από τις ΗΠΑ.

Πηγή: iefimerida.gr