Βαθμολογία

ΓΣΕΕ: Απεργία στις 6 Νοεμβρίου

Τη διεξαγωγή 24ωρης γενικής απεργίας στις 6 Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με συλλαλητήριο στις 11 π.μ στο πεδίον του Άρεως, αποφάσισε η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ στη σημερινή της συνεδρίαση.

Κατά τη συνεδρίαση καθορίστηκε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων και δράσεων της συνομοσπονδίας. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής μετά την απεργία, για να γίνει αποτίμηση της κινητοποίησης και σύγκληση του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ αμέσως μετά, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων. Τα ζητήματα που βρίσκονται πίσω από τη νέα απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, είναι:

Η ανεργία και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της αποδόμησης του εργατικού δικαίου

Η επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων

Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός

Οι παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και παράκαμψη δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας έγινε αποτίμηση των προτάσεων και των εισηγήσεων των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών για τον τρόπο και τη δράση της συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο μιας κοινής στρατηγικής.

Πηγή: zougla.gr