Βαθμολογία

Το UFO που είδαν στον Διαστημικό Σταθμό ήταν τελικά...

«Είδαμε κάτι να εκτοξεύεται στο Διάστημα σήμερα. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι ήταν αλλά το νέφος που άφησε πίσω του ήταν πολύ εντυπωσιακό», έγραψε πριν από μερικά 24ωρα στο Twitter o αστροναύτης της NASA Μάικ Χόπκινς.

Από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρισκόταν ο ίδιος με τους συναδέλφους του, είδαν στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης, έναν εντυπωσιακό σχηματισμό αερίων αποτελούμενο από ομόκεντρους κύκλους χωρίς όμως να μπορούν να καταλάβουν για τι πρόκειται.

Την ίδια στιγμή στη Γη, χιλιάδες άνθρωποι είδαν στο νυχτερινό ουρανό μια λάμψη να ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα και πολλοί εξ αυτών νόμιζαν πως επρόκειτο για... UFO. Η λάμψη δεν ήταν μετεωρίτης, αφού διέσχιζε τον ουρανό για αρκετή ώρα ούτε κάποιος κεραυνός ή τυφώνας.

Ηταν πράγματι ένα άγνωστο αντικείμενο που συνοδευόταν από μια απόκοσμη λάμψη μέχρι που ένας αναλυτής για θέματα διαστήματος από το αμερικανικό δίκτυο NBC News, αποκάλυψε την ταυτότητα του...UFO.

">http://

«Πρόκειται για τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τους Ρώσους, ενός εξελιγμένου όπλου που έχει βεληνεκές 11.000 χιλιομέτρων και λέγεται Topol RS -12M. Σύντομα όλοι θα δούμε στο You Tube αυτό που είδαν οι αστροναύτες από τον Διαστημικό Σταθμό».

Όπως και έγινε. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου από την περιοχή  Καπούστιν Γιαρ, χαμηλά στον ποταμό Βόλγα, προς το πεδίο δοκιμών Σάρι Σαγκάν στο Καζακστάν. Η δοκιμή του νέου αυτού υπερόπλου ήταν επιτυχημένη όπως έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος ζυγίζει 52 τόνους και είναι ικανός να μεταφέρει πυρηνικό φορτίο. Παλιότερα, και άλλες δοκιμές ρωσικών πυραύλων είχαν εκληφθεί από πολλούς ως UFO. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, πέρυσι, κάτοικοι από το Ισραήλ, την Κύπρο, το Λίβανο, την Τουρκία, είδαν στον ουρανό ένα λευκό φως να διαχέεται με απίστευτη ταχύτητα στον ουρανό και τηλεφωνούσαν στην αστυνομία θεωρώντας πως πρόκειται για εξωγήινο αντικείμενο. 

Πηγή: shootandgoal.com