Βαθμολογία

Ακίμ Όμο: Να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε την Καρδίτσα

Είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύπειρος με παραστάσεις από την Super League και αρκετά χρόνια παρουσίας στα ελληνικά γήπεδα. Η απόκτηση του από τον Τύρναβο προκάλεσε αίσθηση χαροποιώντας ιδιαίτερα τους φίλους της ομάδας. Ο Ακίμ Όμο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Aναλυτικά τόνισε:

Ακίμ βρίσκεσαι άδω και ένα μήνα στον Τύρναβο, θα ήθελα να μου πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις.

Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι στην οικογένεια του Τυρνάβου γιατί πραγματικά έτσι αισθάνομαι ότι ήρθα σε μια οικογένεια. Ο προπονητής, οι συνεργάτες του, οι συμπαίκτες μου και φυσικά η διοίκηση από την πρώτη στιγμή με βοήθησαν να προσαρμοστώ και να μπω στο κλίμα της ομάδας κάνοντας με να αισθανθώ μέλος της. Θα ήθελα ακόμη να πω ότι ο Τύρναβος είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα παρέχοντας σε ένα ποδοσφαιριστή πολύ καλές συνθήκες για να παίξει ποδόσφαιρο. Τέλος δεν θα ήθελα να παραλείψω να αναφερθώ στην συνέπεια που δείχνουν ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του σε όλα τα επίπεδα.

Αγωνίστηκες στην Super League για μεγάλο χρονικό διάστημα, τώρα αγωνιζόμενος στην Football League ποιές νομίζεις ότι είναι οι διαφορές;

Πιστεύω ότι η διαφορά είναι ότι στην Super League το ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό ενώ στην Football League η δύναμη υπερτερεί της τεχνικής. Το σίγουρο όμως είναι ότι πάντα η δεύτερη κατηγορία πρόσφερε συγκινήσεις στους φιλάθλους αφού σχεδόν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό ως το τέλος.

Ζεις αρκετά χρόνια στην χώρα μας, η οικονομική κρίση σε τι βαθμό έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

Η κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο όπως και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό, Βλέπουμε αρκετές ομάδες και μεγάλες αλλά και μικρότερες να έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αυτό έχει ρίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το επίπεδο. Ελπίζω να διορθωθούν σύντομα τα πράγματα για όλους μας και εντός και εκτός ποδοσφαίρου.

Την περασμένη αγωνιστική εναντίον της Δόξας Δράμας ξεκίνησες στο βασικό σχήμα. Είσαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση σου και τον βαθμό ετοιμότητας σου;

Νομίζω πως ναι και θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Για κάποιο χρονικό διάστημα δεν έπαιξα ποδόσφαιρο παρά μόνο στις προπονήσεις αφού ήμουν εκτός πλάνων στον Πανιώνιο και όπως ξέρεις κάτι τέτοιο για ένα ποδοσφαιριστή είναι πολύ κακό και πολύ δύσκολο. Πλέον πρώτα από όλα είμαι ικανοποιημένος που ξαναπαίζω ποδόσφαιρο, όσο για την εμφάνισή μου βρίσκομαι στο 50 με 60% αυτών που μπορώ να προσφέρω οπότε μπορώ μέσα από την σκληρή δουλειά να επανέρθω στο επιθυμητό επίπεδο.

Ακίμ μίλησε μου για τον προσωπικό σου στόχο. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα από τις προπονήσεις για να μπορέσω να βοηθήσω στο μέγιστο βαθμό την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της.

Την Κυριακή νικήσαμε την Δόξα Δράμας σε ένα αγώνα ομολογουμένως δύσκολο τώρα την Παρασκευή αντιμετωπίζουμε την Αναγέννηση Καρδίτσας θα ήθελα το σχόλιο σου.

Πραγματικά η Δόξα Δράμας μας δυσκόλεψε αρκετά και είναι πολύ ευχάριστο ότι στο τέλος ήμασταν εμείς αυτοί που πήραμε τους 3 πόντους. Τώρα αντιμετωπίζουμε μια επίσης καλή και έμπειρη στην κατηγορία ομάδα και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε και σε αυτό το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι την έδρα και την βοήθεια του κόσμου μας.

Πιστεύεις ότι ο βόρειος όμιλος έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τον νότιο όμιλο;

Πιστεύω ναι γιατί αν δούμε τις ομάδες των δύο ομίλων στον δικό μας όμιλο αγωνίζονται ιστορικές ομάδες με μεγάλη παρουσία στην Α εθνική ή Super League αν το προτιμάς έτσι με αρκετό κόσμο και δυνατές έδρες και ομάδες που βρίσκονται για αρκετές σεζόν στην κατηγόρια και την γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Στην πρεμιέρα με τον Βατανιακό αλλά και την περασμένη Κυριακή στο Αλκαζάρ είχε αρκετό κόσμο θα ήθελες να τους πεις κάτι;

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους και να τους πω να στηρίζουν την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί για εμάς τους ποδοσφαιριστές είναι πάντα απαραίτητη η στήριξη του κόσμου.

Ακίμ θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ για την συνέντευξη.

Θέλω και εγώ επίσης με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τον κόσμο της ομάδας και να μιλήσω για τον εαυτό μου και την ομάδα.