Βαθμολογία

Κούγιας: Μόνο με Αναστόπουλο έχω μιλήσει

Μπορεί μετά την αποχώρηση του Τίμου Καβακά η θέση του προπονητή της Παναχαϊκής να έχει μείνει κενή αλλά ο Αλέξης Κούγιας δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει βιαστικές κινήσεις, όπως τόνισε ο ίδιος. Μάλιστα με δηλώσεις του ο μεγαλομέτοχος των Αχαιών επεσήμανε ότι έχει μιλήσει μόνο με τον Αναστόπουλο μέχρι τώρα, χωρίς όμως να προχωρήσει το θέμα. Επίσης, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα βέλη του τόσο προς τον πρώην διαιτητή Κωνσταντινέα, προς τον Γκαγκάτση αλλά και προς τον Αστέρα Τρίπολης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Καλαμάτας, Best, ο ισχυρός άντρας των Πατρινών τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγκλημάτησε κατά του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντινέας! Ποιος είναι τώρα ο Κωνσταντινέας που καθόμαστε και ασχολούμαστε τώρα μαζί του και μάλιστα στην πρεμιέρα της εκπομπής για φέτος; Ο Κωνσταντινέας έχει αθλητικά πεθάνει και δεν το ξέρει. Που είναι τι κάνει τώρα; Κουλουράκια φτιάχνει; Ό,τι έκανε το οφείλει στον Αριστείδη Σταθόπουλο, σ’ ένα έξυπνο και χαρισματικό άνθρωπο στον οποίο φέρθηκε αχάριστα. Τον Κωνσταντινέα τον πήρε το σύστημα που επικρατούσε στην ποδοσφαιρική Ελλάδα ειδικά τότε, τον χρησιμοποίησε όσο αυτό ήθελε και του ήταν χρήσιμος, τον  πέταξαν μετά σαν στημένη λεμονόκουπα. Τραγική φιγούρα οι διαιτητές όταν φεύγουν από την ενεργό δράση. Όπως ήταν και ο Τεροβίτσας στην δίκη του Ψωμιάδη. Είναι να τους λυπάσαι».

Σχετικά με το θέμα της αντικατάστασης του Καβακά, ανέφερε: «Με τον μόνο προπονητή που έχω μιλήσει έως τώρα για να πάρει την θέση του παραιτηθέντος Καβακά στην Παναχαϊκή είναι ο Νίκος Αναστόπουλος. Όμως μου είπε πως περιμένει κάτι πολύ δυνατό αυτές τις μέρες, ίσως ακόμη και τον Ολυμπιακό δεν το ξέρω αυτό και έτσι δεν προχωρήσαμε την συνεργασία μας. Ούτε με Φυντάνη, ούτε με Βοσνιάδη, ούτε με Χατζηνικολάου έχω μιλήσει. Δεν βιάζομαι όμως, θα περιμένω μπορεί έως και την άλλη εβδομάδα. Από τους προπονητές που αλλάξαμε πέρυσι μόνο ο Αντωνίου εμένα που άρεσε. Μόνος του όμως έφυγε για οικογενειακούς λόγους».

Μιλώντας για τον Γκαγκάτση και την επιλογή του να ασχοληθεί με τον Πανηλειακό, υπογράμμισε: «Δημιούργημα του ποδοσφαιρικού συστήματος της Ελλάδας που μετά το '76 κατάλαβε όλη την χώρα και κατέστρεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Και μόνο που πρώην πρωταθλητής Ευρώπης καταδέχθηκε να πάει στον Πανηλειακό, αυτό τα λέει κατά την άποψή μου όλα. Εμένα πάντως δεν είναι φίλος μου και ούτε έχω καλές σχέσεις μαζί του. Εγώ ποτέ μου πάντως δεν θα το έκανα αυτό, δεν θα καταδεχόμουνα να γίνω από Δήμαρχος κλητήρας που λέμε. Ελάχιστος προπονητικά ο Δημητρίου, για τον οποίο έχουμε 100.000 λόγους να γελάμε στην Αθήνα. Τυχαία και συμπτωματική έως τώρα η πορεία του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στο τέλος όμως θα δούμε ποιος θα κόψει το νήμα».

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Μαρινάκη, σημείωσε: «Όπου να’ ναι  τελειώνει η παντοδυναμία του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις μου μαζί του. Δεν είμαι άνθρωπος που μπορείς να του θέσεις όρια και να τον ελέγξεις εγώ. Οπότε είναι δύσκολο να γίνει επαναπροσέγγιση μαζί μου με τον Μαρινάκη».

Όσο για τον Αστέρα Τρίπολης, δήλωσε: «Ομάδα καφενείου ήταν πριν από λίγα χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης. Θυμάμαι που μου είχαν προτείνει και εμένα τότε να την πάρω, ένας τύπος μέσα σε κάτι συνεργεία, εκεί που είναι τώρα το γήπεδό του.  Σου ξαναλέω αυτό που σου είπα πει και πέρυσι. Σε 4-5 χρόνια δεν θα υπάρχουν αυτές οι ομάδες. Αστέρας Τρίπολης, Πλατανιάς κλπ. Δεν θέλω να σχολιάσω την απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη και τις δηλώσεις του Καϊμενάκη για το ποιος κάνει κουμάντο στην ομάδα. Η γνώμη μου άλλωστε για αυτόν είναι γνωστή και σταθερή. Μακάρι να ερχόταν προπονητής στην Παναχαϊκή ο Τσιώλης».