Βαθμολογία

«Καταλληλότερος του Μουρίνιο ο Σάντος, για Ελλάδα»

Αν υπήρχε γκάλοπ για τον καταλληλότερο προπονητή για την Ελλάδα, τότε ο Φερνάντο Σάντος θα επικρατούσε πανηγυρικά ακόμη και του Ζοσέ Μουρίνιο, τόνισε με «ένα στόμα» τόσο ο συνεργάτης του πρώτου Ζόρζε Ροζάριο όσο και ο Κώστας Κατσουράνης. Αμφότεροι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον ομοσπονδιακό τεχνικό με δηλώσεις τους στην πορτογαλική ιστοσελίδα maisfutebol, ενώ ο Ροζάριο δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως στον Σάντος αρέσει περισσότερο η δουλειά σε σύλλογο παρά σε εθνική.

«Πέρα από την προσπάθειά του να μιλήσει ελληνικά, από την πρώτη μέρα έδειξε ενδιαφέρον και γνώση για την ιστορία μας, κάτι που βοήθησε πολύ. Ο Μουρίνιο είναι μέσα στους τρεις καλύτερους προπονητές του κόσμου, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καλύτερος από τον Φερνάντο Σάντος» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κατσουράνης.

Από την πλευρά του ο Ροζάριο ανέφερε: «Είναι ο ιδανικός προπονητής για τους Έλληνες. Περισσότερο και από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέση οδός. Είτε αγαπάς είτε μισείς κάποιον. Ποτέ δεν είχαμε προβλήματα στην Ελλάδα, στο δρόμο, στα εστιατόρια, όπου κι αν πηγαίναμε… Δουλέψαμε στην ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και συνέβαινε το ίδιο. Ακόμη και φίλοι του Ολυμπιακού μάς αγκάλιαζαν».

Στην ερώτηση για το αν ο Σάντος μπορεί να ξεπεράσει τον Ρεχάγκελ στις συνειδήσεις των Ελλήνων φιλάθλων, απάντησε: «Είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Και οι δύο είναι κορυφαίοι προπονητές, αλλά ο Φερνάντο Σάντος θαυμάζεται περισσότερο από τον κόσμο. Είναι ένας απλός άνθρωπος και οι Έλληνες το αναγνωρίζουν αυτό. Η ομοσπονδία έκανε πολύ έξυπνη κίνηση όταν τον προσέλαβε».

Όσο για το αν του λείπει η καθημερινή δουλειά σε σύλλογο, σημείωσε: «Στον Φερνάντο αρέσει περισσότερο η καθημερινή δουλειά, παρά αυτή του ομοσπονδιακού προπονητή. Παρακολουθεί παίκτες, αλλά δεν υπάρχει πολλά να κάνει μέσα στο γήπεδο και του λείπουν οι καθημερινές προπονήσεις».