Βαθμολογία

Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε για όλα

Νέα στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως κατάθεση ενός μάρτυρα, ο οποίος κάνει λόγο για διακίνηση όπλων, αλλά και για χρηματοδότες μέσα στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, μάλιστα, εμπλέκει και βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη διακίνηση όπλων, ενώ η κατάθεσή του αναδεικνύει και την ιδεολογία του κόμματος.

Όπως ο κατά δήλωσή του πρώην γραμματέας τοπικής οργάνωσης στα νότια προάστια καταθέτει, η ιδεολογική κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής ήταν καθαρά εθνικοσοσιαλιστική, όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος «είναι ο απόλυτος κυρίαρχος» και «τίποτα δε γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται».

«Υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από βουλευτές ή μέλη της ΧΑ. Τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ, όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16», λέει για τα όπλα και συνεχίζει «συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή Ι.Χ. με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό».

«Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή και τις δραστηριότητές της. Ένα τέτοιο όχημα εμφανίστηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως «με αυτό το φορτηγάκι είχε κάνει τη μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας».

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιδιώτες ο μάρτυρας είπε: «Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων εφοπλιστών. Επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω διότι δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτήν».

Σχετικά με επιθέσεις σε μετανάστες, ο μάρτυρας είπε πως ότι γίνονταν στο κέντρο της Αθήνας ήταν περιοχή ευθύνης των Παναγιώταρου, Βουλδή και Γερμενή, ενώ ο Λαγός είχε περιοχή ευθύνης τον Πειραιά.

Θεωρεί ότι «είναι άξιο διερεύνησης οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και 2013», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr