Βαθμολογία

Λύγισε στο 83' ο Οικονόμος

Αποχαιρέτησε τη συνέχεια στο θεσμό του κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, χάνοντας δίκαια στη Φιλιππιάδα από τον τοπικό Εθνικό με σκορ 1-0.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι «Πράσινοι» δεν συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις στους αγώνες εκτός έδρας τόσο σε κύπελλο όσο και σε πρωτάθλημα, χάνοντας στη Φιλιππιάδα ένα παιχνίδι που στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν και έφεραν στα μέτρα τους, μη εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την  αριθμητική υπεροχή (11 έναντι 10) που είχαν από το 47΄ μετά την αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του ποδοσφαιριστή του Εθνικού Τσακανίκα.

Νευρικό υπήρξε το ξεκίνημα του αγώνα και για τις 2 ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο πρώτο μέρος, έχοντας περισσότερη κατοχή μπάλας, πιέζοντας και απειλώντας κάποιες φορές την εστία του Οικονόμου.

Οι παίχτες της Τσαριτσάνης μπήκαν με διαφορετικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια της επανάληψης, δημιουργώντας προϋποθέσεις για να πετύχουν γκολ, δεν ήταν όμως αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, επιτρέποντας στον Εθνικό να σημειώσει αυτός πρώτος τέρμα, σε στιγμή μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς μόλις στο 6΄ από απευθείας χτύπημα φάουλ του Γεωργίου, βρίσκοντας η μπάλα στη συμβολή των δοκών του Νούσια.

Στο 47΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τσακανίκας, συνεχίζοντας ο Εθνικός με 10 παίχτες. Ο Καραγκούνης στο 54΄ δεν κατάφερε να πετύχει τέρμα, όταν σούταρε από μακριά με σκοπό να ξεγελάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αποκρούοντας εκείνος με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο 61΄ παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ από τον Σαπανίδη, όταν από πλάγιο του Κουλτσιάκη, γύρισε ο αμυντικός με κεφαλιά τη μπάλα προς την εστία του, καταλήγοντας αυτή κόρνερ. Καλή επίσης ευκαιρία είχαν οι παίχτες του Οικονόμου στο 62΄, με κοντινή προβολή του Καλπία, από μακρινό χτύπημα φάουλ του Πρικάκη, που όμως πέρασε άκαρπη. Άλλο ένα μακρινό σουτ στο 71΄ του Πρικάκη από πλάγια θέση, ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Μπατή.

Στο 81΄ ο Παναγιωτόπουλος, βλέποντας το Νούσια έξω από την εστία του, επιχείρησε μακρινό σουτ, αποκρούοντας με δυσκολία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Τσαριτσάνης.

Ο ίδιος παίχτης στο 83΄, εκμεταλλευόμενος λάθος του Γκουντρουμπή κοντά στην πλάγια γραμμή στο κέντρο του γηπέδου, έτρεξε με ταχύτητα προς την περιοχή της Τσαριτσάνης και με δυνατό σουτ παραβίασε την εστία του Νούσια, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, χάρις στο οποίο ο Εθνικός Φιλιππιάδας πήρε τη νίκη – πρόκριση με 1-0.

Την αναμέτρηση στη Φιλιππιάδα, κάτω από πολύ ζεστό καιρό, παρακολούθησαν 200 περίπου θεατές, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν 15 Τσαριτσανιώτες.

Η αποστολή του Οικονόμου γευμάτισε στα Γρεβενά, καθ’ οδόν για τη Φιλιππιάδα.

Ο διαιτητής που είχε ορισθεί κανονικά για τη συγκεκριμένη συνάντηση κ Κ. Γιούργας αντικαταστάθηκε με τον κ Ν. Πουλημά, λόγω τροχαίου ατυχήματος του πρώτου, εξαιτίας του οποίου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Πουλημάς Ν., Βλάσσης Θ. και Γραικός Α. (Κέρκυρας). Την κίτρινη αντίκρισαν οι Μούτας, Θεοδώρου, Τσακανίκας (2η στο 47΄ και αποβολή), Σαπανίδης και Παναγιωτόπουλος από πλευράς των γηπεδούχων, ενώ από τον Οικονόμο οι Πρικάκης, Κολιός, Κουρδής, Καραγκούνης και Γκουντρουμπής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιώργος Γιάννος): Μπατής,  Μούτας (60΄ Κοντογιώργος), Θεοδώρου, Δάρδας, Παπαβασιλείου, Τσακανίκας, Γιάτσε, Σαπανίδης (67΄ Σιαπέρας), Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου, Κολιάκης (86΄Μπάκας).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας Π., Πρικάκης, Κολιός, Καρακώστας, Καλπίας, Κουρδής, Καραγκούνης (70΄ Ματούλας), Κουλτσιάκης, Χάμος, Τόλιος (46΄ Γκουντρουμπής), Κωστούλας.