Βαθμολογία

30 εκατ. δολάρια για να αγοράσει τέσσερα σπίτια!

O Μαρκ Ζάκερμπεργκ, o 29χρονος ιδρυτής του facebook αγόρασε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά… τέσσερα σπίτια τα οποία βρίσκονται δίπλα στη σημερινή του κατοικία (αξίας επτά εκατ. δολαρίων) στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας.

Ο Ζακερμπεργκ κατέβαλε περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια για την απόκτηση των τεσσάρων σπιτιών. Ωστόσο, δεν σκοπεύει να… πετάξει στον δρόμο αυτούς που ήδη μένουν εκεί. Σύμφωνα με «άτομο που έχει γνώση των αγοραπωλησιών», το οποίο επικαλείται η εφημερίδα San Jose Mercury News, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος θα μισθώσει, με τη μέθοδο leasing, τα σπίτια στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους οι οποίοι θα εξακολουθήσουν – επί του παρόντος – να μένουν εκεί.

Ο πρόεδρος του facebook προέβη στην πολλαπλή αγορά των ακινήτων όταν πληροφορήθηκε το σχέδιο ενός ιδιώτη να αγοράσει ένα από τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στην οικία του, με σκοπό να χτίσει ένα τεράστιο σπίτι και να το πουλήσει πανάκριβα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι «βρίσκεται δίπλα στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ».

Στο Πάλο Αλτο μένουν, επίσης, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo! Μαρίσα Μάγιερ και ο διευθύνων σύμβουλος της Google Λάρι Πέιτζ. Εκεί έμενε, επίσης, ο ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς. Ο Ζάκερμπαρκ, του οποίου η προσωπική περιουσία φτάνει τα 19 δισ. δολάρια, είναι, επίσης, ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Σαν Φρανσίσκο.