Βαθμολογία

Στη φυλακή μέλη της Χ.Α. για την επίθεση στο Πέραμα

Μετά την προφυλάκιση μελών αλλά και βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν κι άλλα μέλη της οργάνωσης, αυτή τη φορά λόγω της επίθεσης στο Πέραμα. Τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου λοιπόν μέλη της Χ.Α. επιτέθηκαν με ρόπαλα και καδρόνια σε μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Από τους δράστες συνελήφθησαν τέσσερις που οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Έτσι, μετά τα όσα ισχυρίστηκαν ενώπιον του Ε’ τακτικού ανακριτή Πειραιά την Παρασκευή (11/10) οι τρεις εξ αυτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνα γνώμη του εισαγγελέα, με την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα.

Ωστόσο, αξίζει αν σημειωθεί πως ο ένας εκ των τριών προφυλακισθέντων βρίσκεται ήδη στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και φέρεται να είναι αναμεμειγμένος στη δολοφονία του Φύσσα, στην επίθεση κατά Αιγυπτίων στην Ιθχυόσκαλα, ενώ εμφανίζεται ως πυρηνάρχης της οργάνωσης στο Πέραμα, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Πηγή: a-sports.gr