Βαθμολογία

Στα άκρα η κόντρα Υπoυργείου Παιδείας-ΑΕΙ

Την ώρα που η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή την τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, η άλλη πλευρά «απαντούσε» με μήνυση και νέες κινητοποιήσεις. Η τροπολογία, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, υποχρεώνει τους υπαλλήλους να απογραφούν μόνοι τους για να εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας, έπειτα από την άρνηση τεσσάρων ιδρυμάτων να στείλουν τα σχετικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι Σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν πενθήμερη απεργία για την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου της Αθήνας, από το οποίο θα προέλθει η πλειονότητα των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, έχουν καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου για την αξιολόγηση, που έγινε από το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα την επιλογή 1.348 υπαλλήλων προς απομάκρυνση.
Οπως υποστηρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, η επιλογή δεν έχει γίνει με διαφανή κριτήρια, ενώ δεν έχει δοθεί επίσημα η σχετική έκθεση αξιολόγησης και τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκε πόσοι θα απομακρυνθούν από κάθε Ιδρυμα.

Πηγή: iefimerida.gr