Βαθμολογία

Κόζακ: Καλύτερη η Ελλάδα από την Βοσνία

Το εγκώμιο της Εθνικής Ελλάδας έπλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Σλοβακίας, Γιαν Κόζακ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων την Παρασκευή (11/10) στο Καραϊσκάκη. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο προπονητής της Σλοβακίας, Γιαν Κόζακ, για την Εθνική μας ομάδα, εκφράζοντας την άποψη πως η Ελλάδα διαθέτει καλύτερη ομάδα από αυτή της Βοσνίας. Οι δηλώσεις του Κόζακ:

«Είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Στόχος της Ελλάδας είναι να πάρει την 1η θέση του ομίλου για να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ. Είναι πολύ δυνατή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που κάναμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ειδικά στα ματς με τη Βοσνία και θα τα δώσουμε όλα αύριο».

Για την απουσία του Χάμσικ: «Χωρίς καμία αμφιβολία ο Χάμσικ είναι πολύ έμπειρος παίκτης αλλά από τη στιγμή που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού είναι δύσκολο. Καλή εικόνα και καλή απόδοση μπορούν να έχουν μόνο οι υγιείς ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό αποφάσισα να του δώσω χρόνο να αποθεραπευτεί».

Για την ενδεκάδα που θα επιλέξει: «Σκέφτομαι να δώσω αγωνιστικό χρόνο σε όσους ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν και στα ματς με τη Βοσνία. Έτσι, αύριο θα αγωνιστούν 10 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε εκείνα τα ματς και στη θέση του Χάμσικ θα παίξει ο Στοχ».

«Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας. Η Ελλάδα είναι καλύτερη ομάδα από τη Βοσνία, πιο έμπειρη και ξέρει πώς να κερδίζει τους αγώνες. Εμείς πρέπει να μάθουμε πώς να το κάνουμε. Με τη Βοσνία κερδίσαμε εκτός όμως χάσαμε στην έδρα μου. Αυτό που θέλω για αύριο είναι να κάνουμε ένα καλό ματς, ποιοτικό, οι παίκτες μου να τα δώσουν όλα και φυσικά να μην χάσουμε τον αγώνα. Η επίθεση της Ελλάδας είναι σε μεγάλη φόρμα. Ο Μήτρογλου έχει πετύχει δύο συνεχόμενα χατ – τρικ πρόσφατα».

Για την άμυνα της Ελλάδας: «Θα είναι δύσκολο να σκοράρουμε. Θα προσπαθήσουμε να τους αιφνιδιάσουμε και να παίξουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα».

Ποια είναι το κίνητρο των ποδοσφαιριστών της Σλοβακίας: «Προσπαθούμε να πείσουμε και να εξηγήσουμε στους ποδοσφαιριστές πως κάθε αγώνας είναι σημαντικός για το κύρος της εθνικής, το κύρος της Σλοβακίας και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε την Ελλάδα αυτό αποτελεί από μόνο του κίνητρο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας και τι ματς περιμένει αύριο: «Η Ελλάδα παίζει ενδιαφέρον ποδόσφαιρο και αυτός ο τρόπος παιχνιδιού τους ταιριάζει. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βρίσκεται σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Θα είναι ένα ανοιχτό ματς με γρήγορο ρυθμό. Ο κόσμος που θα έρθει αύριο θα πρέπει να ευχαριστηθεί το παιχνίδι».

Για τον Βάις και τις πληροφορίες που έδωσε: «Γνωρίζουμε πράγματα και από τον Βάις και από τον Στοχ και νομίζω ότι γι’ αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές το κίνητρο να παίξουν κόντρα στην Ελλάδα θα είναι μεγάλο. Πιστεύω πως θα παίξουν πολύ καλά για να βοηθήσουν την ομάδα».