Βαθμολογία

Ισπανία: Nέο συμβόλαιο στον Ντελ Μπόσκε

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) επιθυμεί να προσφέρει στον ομοσπονδιακό εκλέκτορα της Εθνικής Ανδρών, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ένα νέο διετές συμβόλαιο  και ο τεχνικός «είναι πιθανό να συνεχίσει», όπως εκτιμά ο ισπανικός Τύπος. «Η Ομοσπονδία θα προσφέρει συμβόλαιο ανανέωσης στον Ντελ Μπόσκε τη στιγμή που η Εθνική θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014,» έγραψε η εφημερίδα «As».
Αυτό επιβεβαιώθηκε από το γενικό γραμματέα της RFEF, Χόρχε Πέρεθ,  σύμφωνα με τον οποίο η Ομοσπονδία δεν έχει εναλλακτική λύση για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. «Ο Ντελ Μπόσκε θα συνεχίσει μαζί μας για όσα χρόνια θέλει», τόνισε ο Πέρεθ.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άνχελ Βιγιάρ, επιθυμεί να προσφέρει αυτόματη ανανέωση συμβολαίου στους τεχνικούς που θα οδηγούν τις Εθνικές ομάδες στα τελικά Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου πρωταθλήματος, σε κύκλους δύο ετών. «Ο Βιγιάρ θέλει να συνεχίσει ο Ντελ Μπόσκε με την Ισπανία ως το Euro 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία», επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «As». Το τουρνουά θα συμπέσει με το τέλος της θητείας του ίδιου του Βιγιάρ, ο οποίος θα μπορούσε, ωστόσο, να μειώσει κατά ένα έτος την παραμονή του, αν θέλει να επικεντρωθεί στη διεκδίκηση της προεδρίας στη FIFA, το 2015.
Ο Ντελ Μπόσκε οδήγησε την Ισπανία σε 80 παιχνίδια, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας, ενώ είναι ο τεχνικός που έχει σημειώσει τα καλύτερα αποτελέσματα με τους «φούριας ρόχας»: 65 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 7 ήττες. Στα σπουδαία επιτεύγματά του ως ομοσπονδιακός προπονητής (ένα Παγκόσμιο κι ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο)  προστίθενται δύο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Διηπειρωτικό, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι άλλο ένα στην Ισπανία, όλα κερδισμένα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με την «As» η απάντηση του τεχνικού δεν θα είναι άμεση, γιατί πριν τη δώσει θέλει να διασφαλίσει την πρόκριση για το Μουντιάλ και ύστερα να έχει η Εθνική μια καλή παρουσία στη Βραζιλία.