Βαθμολογία

Νέστορας Στεφανίδης: Η ΑΕΛ είναι ΑΕΛ σε όποια κατηγορία και να παίζει

Ο επιθετικός της ΑΕΛ, Νέστορας Στεφανίδης, βρέθηκε την Πέμπτη (10/10) στην εκπομπή του Best fm 93.9 «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους σχετικά με την ΑΕΛ αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, αναφέρθηκε εκτενώς στο μέγεθος του ονόματος της ομάδας, λέγοντας πως είναι τιμή του που φοράει την φανέλα της, ενώ μίλησε και για το επίπεδο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, λέγοντας πως έχει πέσει αισθητά, κάτι που το αποδίδει και στην οικονομική κρίση. Επιπλέον, σχολίασε την Γ’ Εθνική και τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται φέτος το πρωτάθλημα, ενώ έκανε λόγο και για τον κόσμο της ομάδας, που όπως είπε αποτελεί τον 12ο παίκτη για την ΑΕΛ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως σχολιάζεις το Κυριακάτικο παιχνίδι που η ΑΕΛ κέρδισε με 4-0 την Δόξα Κρανούλας και πέτυχες και δύο γκολ; «Είναι θετικό για την ομάδα μας να παίρνει νίκες και να παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχουμε πολλά να δείξουμε ακόμα και πιστεύω ότι σε κάθε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό για εμένα που έβαλα δύο γκολ στο προηγούμενο παιχνίδι, όπως άλλωστε και για κάθε ποδοσφαιριστή».

Τι πληροφορίες έχετε για τον αντίπαλο της Κυριακής στο Κύπελλο; «Όλα για εμάς είναι πρωτόγνωρα. Ειδικά για την ΑΕΛ, που δεν είναι μαθημένη σε τέτοιες κατηγορίες. Εμείς δουλεύουμε στο πώς να πάρουμε την νίκη και παίρνουμε ότι πληροφορία μπορούμε να πάρουμε. Ήταν ένα μειονέκτημα το ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας στην προετοιμασία, όμως τα καταφέραμε».

Τι μεσολάβησε όταν είπες το ναι και ήρθες στην ΑΕΛ; Για ποιους λόγους αποδέχτηκες την πρόταση; «Ένας βασικός λόγος που επέλεξα να έρθω στην ΑΕΛ, ήταν ο κύριος Πλεξίδας, γιατί ήξερα ποιος είναι. Ένας επιπλέον λόγος, είναι ότι όταν έρχεται μια πρόταση από την ΑΕΛ, δεν μπορείς να την απορρίψεις. Η ΑΕΛ είναι ΑΕΛ σε όποια κατηγορία και να παίζει. Νιώθω περήφανος που φοράω αυτήν την φανέλα. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά επέλεξα την ΑΕΛ».

Σε προβλημάτισε το γεγονός ότι η ομάδα, άργησε να ξεκινήσει την προετοιμασία; «Σίγουρα, υπάρχει ο προβληματισμός με την έννοια ότι ξεκινάμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν γνωρίζαμε τι θα συναντήσουμε. Από εκεί και πέρα όμως όταν το επίπεδο είναι καλό και γίνεται σωστή δουλειά αυτό το άγχος φεύγει».

Τι κλίμα συνάντησες στην ομάδα και στην πόλη γενικότερα; «Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Όταν στην πρώτη προπόνηση είχαμε 5.000 κόσμο, αυτό τα λέει όλα. Ομάδες Α’ Εθνικής και δεν έχουν τέτοιο κόσμο».

Τι είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα; Το οικονομικό ή το αγωνιστικό; «Η ΑΕΛ έχει το τέλειο πακέτο και αγωνιστικά και οικονομικά αλλά και από άποψη κόσμου».

Αλκαζάρ ή AEL FC ARENA; «Σίγουρα, το ARENA είναι στολίδι για την πόλη. Αλλά και στο Αλκαζάρ, η ομάδα έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν. Από εκεί και πέρα με ενδιαφέρει να πάει καλά η ομάδα. Μακάρι να βρεθεί η χρυσή τομή και να παίξουμε στο ARENA. Από εκεί και πέρα, οι συνθήκες εργασίας και προπόνησης δεν είναι και οι καλύτερες. Μακάρι να βρεθεί μια λύση για να κάνουμε προπόνηση σε καλύτερους χώρους. Από εκεί και πέρα δεν είμαι αρμόδιος για να αποφασίσω εγώ».

Περίμενες να είστε πρώτοι αυτήν την στιγμή βάσει του Ομίλου που τοποθετήθηκε η ομάδα; «Θέλαμε να μπούμε με το δεξί, να κάνουμε αυτό το σερί και να το συνεχίσουμε. Παιχνίδι με παιχνίδι θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι για εμάς μια Κυριακάτικη γιορτή».

Οι περισσότερες ομάδες που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΛ λειτουργούν πιο πολύ ερασιτεχνικά σε σχέση με την ΑΕΛ. Αυτό κάνει το έργο σας πιο εύκολο; «Το ότι φαίνεται εύκολο, το κάνουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν είναι εύκολο. Πρέπει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύουμε τι αξίζουμε. Όλα εξαρτώνται από την ομάδα. Αν παίζουμε όπως πρέπει δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα, πως βελτιώνει έναν ποδοσφαιριστή; «Για εμένα είναι το άλφα και το ωμέγα. Ο ανταγωνισμός βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Οι σχέσεις μας βέβαια παραμένουν οι καλύτερες».

Είναι ένα μεγάλο ατού της ΑΕΛ ο κόσμος; «Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης και άλλες ομάδες δεν το έχουν. Είναι πολύ όμορφο να νιώθεις τον κόσμο δίπλα σου».

Έχεις βάλει έναν προσωπικό στόχο; «Ικανοποιημένος θα είμαι όταν με το καλό κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Εγώ θέλω να πανηγυρίσουμε την άνοδο το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα να βάλω πολλά γκολ. Επίσης θέλω να καθιερωθώ στην ΑΕΛ».

Τι έχεις βιώσει όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να καταξιωθείς; «Το σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, αλλά ούτε και να ενθουσιάζεσαι εύκολα. Με την σκληρή δουλειά, κάποια στιγμή θα δικαιωθείς. Αυτό με έχει διδάξει το ποδόσφαιρο».

Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο; «Προσωπικά πιστεύω ότι έχει αλλάξει. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Σίγουρα, έχει επηρεάσει και η οικονομική κρίση που επηρέασε πολύ το ποδόσφαιρο. Το επίπεδο έχει πέσει αισθητά. Αν συγκρίνουμε την Γ’ Εθνική φέτος, σε σχέση με παλιότερες χρονιές υπάρχει διαφορά».

Θεωρείς η ΑΕΛ φέτος κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Γ’ Εθνική; «Νιώθω ότι η ΑΕΛ με αυτό που κάνει φέτος και ξεκινάει από το μηδέν θα βγει ακόμα πιο δυνατή. Σε λίγα χρόνια, η ΑΕΛ θα είναι μια δυνατή ομάδα, γιατί υπάρχει ένα σωστό πλάνο. Αυτό το βιώνουμε κι από τον κόσμο και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά».

Πως διαχειρίζεται ένας ποδοσφαιριστής την πίεση του κόσμου σε ένα άσχημο αποτέλεσμα; «Όταν έρχεται μια πρόταση από την ΑΕΛ, σκέφτεσαι ότι θα υπάρχει και μια πίεση. Αυτό κάνει την διαφορά στις μεγάλες ομάδες. Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλεύει σωστά και να μην αγχώνεται για το άσχημο αποτέλεσμα».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να αλλάζει πόλη και ομάδα σε μικρά χρονικά διαστήματα; «Σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά για αυτούς που έχουν οικογένεια, αλλά έτσι γίνεται. Τι να κάνουμε; Αυτός είναι ο τρόπος της δουλειάς».

Μπορείς να μας κάνεις ένα σχόλιο για την σχέση σου με τον προπονητή σου; «Είναι ένας νέος προπονητής. Ένας νέος άνθρωπος με πάρα πολύ όρεξη για δουλειά και γνώση πάνω στο ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς το ότι είναι προπονητής ο κύριος Παναγόπουλος. Ειδικά για τα νέα παιδιά, διότι τους μαθαίνει σωστά το ποδόσφαιρο. Οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές. Με βοηθάει το γεγονός ότι έχει γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Μου δίνει να καταλάβω αυτά που ζητάει και να τα εφαρμόζω μέσα στο γήπεδο. Δίνει ευκαιρίες και σε νέα παιδιά και αυτό είναι θετικό, γιατί πάνω τους θα χτιστεί η νέα ΑΕΛ».

Εσείς οι μεγαλύτεροι πως βοηθάτε τα νέα παιδιά; «Από την πλευρά μας ότι γνώσεις έχουμε τους τις δίνουμε. Όπως μπορούμε να βοηθήσουμε βοηθάμε. Είναι καλό να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Είναι θετικό ότι ο προπονητής δίνει χρόνο και βοηθάει τα νέα παιδιά».

Πως επέλεξες την θέση του επιθετικού; «Με έφερες αρκετά πίσω με αυτήν την ερώτηση. Από μικρός μου άρεσε να παίζω πάντα μπροστά. Όταν είσαι πιτσιρικάς στην αλάνα και παίζεις με τους φίλους σου, αυτό που θες είναι να βάζεις γκολ. Από εκεί και πέρα, πρέπει να μάθεις να ζεις με το άγχος του να βάζεις γκολ, αλλά δεν πρέπει να σε κυριεύει».

Το να πετυχαίνεις γκολ, βοηθάει στην ψυχολογία; «Είναι ωραίο συναίσθημα το να βάζεις γκολ. Βέβαια, δεν εξαρτάται μόνο από τον επιθετικό, είναι ομαδική δουλειά. Το ότι βάζουμε γκολ και κερδίζουμε είναι αποτέλεσμα όλης της ομάδας».

Υπάρχει το γονίδιο του ποδοσφαιριστή; «Έπαιζε ο αδερφός σε μεγάλο επίπεδο ποδόσφαιρο. Από εκεί πήρα κι εγώ το κίνητρο να παίξω. Έχει παίξει σε αρκετές ομάδες, όπως ο Ακράτητος, η Βέροια και άλλες ομάδες. Τώρα έχει σταματήσει».

Όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο, θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με άλλο πόστο σχετικό με το ποδόσφαιρο; «Κάτι τέτοιο δεν το έχω στο μυαλό μου, αλλά ποτέ δεν ξέρει στην ζωή πως θα έρθουν τα πράματα. Μακάρι να με έχει ο Θεός καλά και να συνεχίσω να παίζω».