Βαθμολογία

Φωτιά από κουκουλοφόρους στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/10).

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγα λεπτά πριν από τις 20.00, μια ομάδα κουκουλοφόρων έβγαλε από το κτίριο τα άτομα που βρίσκονταν μέσα και, αφού έριξε εύφλεκτο υγρό στο ισόγειο, έβαλε φωτιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, όμως η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές.

«Όσο σοβαρές κι αν είναι οι υλικές ζημιές, δεν θα μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων. Είναι μια επίθεση από κάποιους που θέλουν να τρομοκρατήσουν την κυβέρνηση. Έχουν γίνει και άλλες επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποψινή εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους στο πολιτικό γραφείο του υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό».

Πηγή: a-sports.gr