Βαθμολογία

Αποστόλης Πολύζος: Όπλο μας η δουλειά και το οικογενειακό κλίμα

Ο ποδοσφαιριστής του Αμπελωνιακού, Αποστόλης Πολύζος, φιλοξενήθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, «Στα Δίχτυα της Λάρισας». Ο ποδοσφαιριστής του Αμπελωνιακού, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για διάφορα θέματα σχετικά με την ομάδα του, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως βλέπεις την φετινή προσπάθεια του Αμπελωνιακού; «Είναι σίγουρα μια νέα κατηγορία η νέα Γ Εθνική. Ελπίζω να παραμείνουμε σοβαροί ως το τέλος και να τα καταφέρουμε. Γίνεται καλή προσπάθεια από την νέα διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα».

Πως σχολιάζεις το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Δομοκό; «Δεχτήκαμε δύο γρήγορα γκολ, ωστόσο καταφέραμε να το ξεπεράσουμε. Πιστέψαμε στον εαυτό μας και είπαμε ότι θα το γυρίσουμε, παρ’ όλο που ήμασταν με δέκα παίκτες. Σίγουρα, υπάρχει και μια πικρία γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει και νικητές. Η νέα κατηγορία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Κάποιες ομάδες είναι εντελώς άγνωστες για εμάς και το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό».

Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχεις από τον Όμιλό σας φέτος; «Αυτό που φαίνεται, είναι ότι όλες οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Κάποιες ομάδες σίγουρα έχουν καλύτερο υλικό και έχουν θέσει μεγάλους στόχους. Πιστεύω ότι μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές δεν θα έχει κριθεί τίποτα. Είναι δυνατό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα».

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας; «Στόχος μας είναι να παραμείνουμε άνετα και όσο πιο γρήγορα γίνεται, ούτως ώστε να έχουν μετά και ευκαιρίες τα παιδιά που είναι σε μικρότερη ηλικία και κατάγονται από τον Αμπελώνα. Σίγουρα, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό. Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που φέτος πήγαμε στην ομάδα και το όπλο μας είναι η δουλειά και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί».

Είστε ικανοποιημένοι από την στήριξη του κόσμου; «Ναι. Ο κόσμος πάντα είναι δίπλα μας. Δεν υπάρχει γκρίνια κι επικροτούν τις προσπάθειες μας. Μέχρι και στον Αμπελώνα όταν περπατάμε έξω μας ρωτάνε για την ομάδα και δείχνουν ότι ενδιαφέρονται».

Ποιες σχέσεις υπάρχουν μεταξύ σας; «Στην διοίκηση της ομάδας, υπάρχουν άτομα που πρώτη φορά ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και έχουν πάρα πολλή όρεξη. Το τεχνικό τιμ είναι κοντά μας και προσπαθεί να μας καθοδηγήσει και να μάθει στα νέα παιδιά σωστά το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι θετικό».

Η ενοποίηση της Γ’ με την Δ’ Εθνική είναι καλό για το ποδόσφαιρο; «Σίγουρα, δεν είναι ότι καλύτερο η χώρα μας να έχει μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Από την άλλη, είναι καλύτερα από το μπάχαλο που υπήρχε πέρυσι στην Γ’ Εθνική, με τα όσα προβλήματα. Βέβαια, τώρα που είναι ερασιτεχνική κατηγορία, υπάρχει πρόβλημα για τις ομάδες που έχουν μπροστά τους αποστάσεις».

Τι μεσολάβησε μέχρι να συμφωνήσεις με τον Αμπελωνιακό; «Την προηγούμενη περίοδο ήμουν στον Τύρναβο. Καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο και το πανηγυρίσαμε. Μόνο ευχάριστες στιγμές έχω να θυμάμαι. Μόλις τέλειωσε το πρωτάθλημα εγώ ήμουν στρατιώτης κι υπηρετούσα την θητεία μου. Τελικά, δεν βρέθηκε κάποια λύση κι έφυγα σαν φίλος από την ομάδα του Τυρνάβου. Στην συνέχεια, πήγα στην Αγιά, αλλά και πάλι υπήρχε πρόβλημα με τον στρατό. Τελικά, κατέληξα στον Αμπελωνιακό, που έδειξε ότι με θέλει πολύ».

Ποιες ομάδες από όσες έχεις περάσει ξεχωρίζεις; «Σίγουρα, έχει μείνει μέσα μου το πέρασμα μου από την ΑΕΛ, γιατί ήταν η ομάδα που μου έδωσε τα εφόδια. Άλλωστε, είναι και η ομάδα της καρδιάς μου. Και από τον Πυργετό και από τον Ολυμπιακό Βόλου, έχω καλές αναμνήσεις. Φυσικά, η περσινή άνοδος θα είναι σε αυτά που θυμάμαι».

Υπάρχει κάποιος στόχος στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής για τον Αμπελωνιακό; «Σίγουρα, από την στιγμή που είμαστε σε έναν θεσμό, μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε. Από εκεί και πέρα, στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και η άνετη παραμονή. Βέβαια, θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία για να αντιμετωπίσουμε και τα μεγάλα ονόματα που βρίσκονται στην κατηγορία, κάτι που θα μας δώσει εμπειρίες και θα κάνει καλό στον Αμπελωνιακό».

Η τοποθέτηση της ομάδας σε αυτόν τον Όμιλο σας ικανοποιεί; «Νομίζω πως ο δεύτερος όμιλος είναι πιο βατός για την δική μας ομάδα. Ο τρίτος όμιλος έχει πιο δυνατές ομάδες, αλλά γλιτώνουμε παράλληλα αρκετό χρόνο και κόπο από τα ταξίδια. Το σημαντικό, είναι ότι η ομάδα αν παίζει καλά και παίρνει τα αποτελέσματα όλοι οι όμιλοι το ίδιο είναι».

Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για το επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στον Ρήγα Φεραίο; «Από την στιγμή που το ματς είναι στην έδρα μας, έχουμε το πλεονέκτημα. Όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμαστε γιατί μας ενδιαφέρει το παιχνίδι. Πρέπει και θέλουμε να κάνουμε μια νίκη, για να ανέβει και η ψυχολογία. Ότι δουλεύουμε στις προπονήσεις, θέλουμε να το βγάλουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να προχωρήσουμε στον θεσμό του Κυπέλλου, όσο πιο πολύ γίνεται. Προβλήματα δεν έχουμε, πέρα από τον Κόκκινο, που πήρε κόκκινη κάρτα την Κυριακή. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε τραυματισμούς».

Μπορείς να μας πεις τι έχεις βάλει ως προσωπικό στόχο; «Βασικό μου μέλημα σε όποια ομάδα κι αν πάω, είναι να βοηθάω την ομάδα να πετύχει τους στόχους. Θέλω να είμαι μπροστάρης στην προσπάθεια που γίνεται και να βοηθήσω τα νεαρά παιδιά να εξελιχτούν. Αυτό που θα με ικανοποιήσει εμένα, είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε τα αποτελέσματα και να βάλουμε κάποιες βάσεις για τις επόμενες χρονιές. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου μέσα στο γήπεδο».

Πως έχεις δει τις ομάδες του Νομού μας στην κατηγορία; «Η Αγιά, διαθέτει έμπειρο υλικό και έχει φέρει παίκτες από άλλες περιοχές, όπως και ξένους. Σιγά-σιγά, θα αρχίσει αυτό να φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Η Τερψιθέα, έχει ένα θετικό ότι έχει χτίσει έναν κορμό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Ο Πυργετός, άργησε λίγο να ξεκινήσει την προετοιμασία, όμως έχει καλό υλικό και έναν πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω ότι θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στην συνέχεια. Ελπίζω όλες οι ομάδες του Νομού να μείνουν στην κατηγορία».

Σχετικά με τον άλλο Όμιλο; «Πιστεύω ότι η Τσαριτσάνη, μπορεί να κάνει κάτι καλό. Για την ΑΕΛ, σίγουρα, είναι το φαβορί και θα αγωνίζεται του χρόνου στην Β’ Εθνική. Δεν νομίζω να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Μέχρι τώρα δείχνει ότι διαθέτει ένα σύνολο που είναι ανώτερο από τις υπόλοιπες ομάδες. Το ρόστερ που διαθέτει η ΑΕΛ, είναι ανώτερο για την κατηγορία. Το υλικό κάνει την διαφορά και η δουλειά που γίνεται από το προπονητικό τιμ».