Βαθμολογία

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για εσχάτη προδοσία

Το επόμενο βήμα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρεται, θα είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα και Παναγιώταρου, την οποία έχουν ήδη εισηγηθεί οι αρμόδιοι ανακριτές που χειρίζονται το θέμα, Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο παραπεμπτικό σημείωμα, ζητείται η άρση της ασυλίας τους καθώς σκοπός της οργάνωσης: «...ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα...». Το εν λόγω αίτημα των ανακριτών θα συζητηθεί την Πέμπτη (10/10) στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη (15/10).

Όσο για το περιεχόμενο του παραπεμπτικού των ανακριτών, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Η Οργάνωση Χρυσή Αυγή, η οποία είχε μορφή κλειστής ολιγάριθμου ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών) και εξέδιδε το περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ιδρύθηκε το έτος 1987. Η εν λόγω ομάδα, από την αρχή είχε ως επικεφαλής τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ την ίδια χρονιά διαχωρίστηκε το πολιτικό τμήμα από το επιχειρησιακό τμήμα. Και τα δυο τμήματα όμως διοικούνταν από την ίδια ηγετική ομάδα. Η Οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας Φυλής και οι μη ανήκοντες σε αυτήν είναι υπάνθρωποι και σε αυτούς συγκαταλέγονται οι μετανάστες, οι αλλοδαποί, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες νοητικά ή κινητικά προβλήματα, αλλά και οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της οργανώσεως».